Ljudje me pogosto sprašujejo, katera terapevtska metoda je najboljša. Dostikrat so presenečeni, ko jim pravim:

"Metode, ki bi bila za vse najboljša, po mojem mnenju ni. Obstaja pa metoda, ki je najboljša za vas. Izberite tisto, ki bo najbolj spremenila vaš pogled nase in na življenje; ki vas bo najbolj prepričala, da sreča ni odvisna od zunanjih okoliščin, ampak od vas; da sprememb, ki jih želite, ne boste dosegli niti po naključju niti zaradi kogarkoli ali česarkoli izven sebe, temveč tako, da spremenite svoje stare vzorce in prepričanja o vsem, kar želite spremeniti."


Več let sem preučevala mnoge tehnike in metode, ki danes v svetu štejejo za najbolj učinkovite. Ugotovila sem, da so si v osnovi veliko bolj podobne, kot morda izgleda na prvi pogled. Vse bolj ali manj temeljijo na istih življenjskih resnicah, razlikujejo pa se v razumevanju njihovega delovanja in razlagi njihovih posledic.

 

Zato se logično zastavljata dve vprašanji:

  • zakaj je vsaka od teh metod uspešna, kljub temu, da so si njihovi pristopi k reševanju problemov med seboj zelo različni in
  • zakaj se pri vsaki metodi zgodi, da je kljub uspehom v določenih primerih tudi neučinkovita?

Decor Art: The Turbulence


Spoznala sem, da za uspeh

metode ni bistvena sama tehnika, ampak koliko je njen pristop k reševanju težave sprejemljiv za tistega, ki mu je namenjena.


Zakaj ista metoda za ene deluje, za druge pa ne?  Zato, ker je osnovno sporočilo metode enim blizu in ga lahko sprejmejo, drugim pa ne. Zelo težko boste avtomatsko sprejeli in izvajali metodo, ki ima do področij, kot so religija, duhovnost, znanost ali življenske vrednote bistveno drugačen odnos, kot ga imate sami.

... metoda, ki je koristila vašemu sosedu, ne bo nujno pomagala tudi vam...To pojasnjuje, zakaj nekoga ne prepričajo metode, ki so zanj preveč mistične. Drugi pa zelo dobre rezultate dobijo samo  z metodo, ki ima okulten pristop. Nekatere metode so za določene ljudi preveč enostavne, da bi jih prepričale. Za druge pa je metoda uporabna le, če se jim zdi dovolj enostavna. Nekateri imajo radi, da jim ni potrebno razmišljati, raje rutinsko izvajajo predpisane tehnike in postopke. Drugi pa metode ne morejo sprejeti, če se jim zdi, da razumsko ni dovolj utemeljena.

Zato metoda, ki je koristila vašemu sosedu, morda ne bo pomagala vam. Ne zato, ker je metoda zanič, ampak, ker sta vidva s sosedom verjetno precej različni osebi in potrebujeta vsak svoj pristop.


Pomembno je torej, da je pristop, ki ga ima metoda, za vas sprejemljiv. Le tako se vas bo ključno sporočilo lahko zares dotaknilo, to pa je pogoj za učinkovitost katerekoli metode.


V metodi IzaQ sem združila tisto, kar preverjeno deluje: različne pristope za različne ljudi.


Preden sem razvila metodo IzaQ, sem spoznala in preizkusila številne druge metode in tehnike samopomoči. Dale so mi dragocene izkušnje, na podlagi katerih sem lahko oblikovala program IzaQ in v eni metodi upoštevala vse pristope, ki so preverjeno učinkoviti.

Skupaj bomo našli pristop, ki bo vam najbližji. Prihranili boste veliko časa in denarja, ki bi ga sicer porabili, da bi odkrili, kaj za vas deluje in kaj ne.

Izkoristite to prednost in si podarite svetovanje. Prijavite se lahko tu.

Želite izvedeti več o metodi IzaQ? Več >>>


Znanje, ki sem ga dobila s preučevanjem različnih metod, želim posredovati tudi vam. Verjamem, da več znanja omogoča lažjo in boljšo odločitev. Vas zanima kratka predstavitev nekaterih najbolj razširjenih zdraviteljskih in terapevtskih pristopov? Poglejte tu
Decor Art: The Band