Potrebujem nova znanja - sem si rekla. In stopila na 2 leti dolgo študijsko pot.Okoliščine v življenju so me vodile tako, da sem se začela pobližje spoznavati z vedsko astrologijo Djotish. Potopila sem se v raziskovanje modrosti stare vedske civilizacije, ki je raziskovala življenje skozi planetarne povezave, naravne elemente in cikličnost narave.
Predavanja so potekala v živo in na daljavo, kar je za današnji čas ravno pravo razmerje med tem, da smo lahko v živo ostajali v osebnem stiku z drugimi in hkrati bolj preudarno izkoristili čas, ko smo se srečevali preko Zoom-a. Znanje, ki sem ga tekom študija pridobivala, je obsežno. Včasih so informacije kar frčale okoli moje glave, preden sem jih lahko ponotranjila. A pot me je peljala v vedno globlje razumevanje življenja samega.
Ne bom pozabila trenutka streznitve, ko so se informacije zložile v razumevanje in sem ugotovila koliko sodb do sebe, drugih ljudi, situacij, okoliščin hranim v svojih prepričanjih zaradi nerazumevanja. Koliko navidezne krivice sem videla v svetu, ker sem gledala iz ozkega okvirja prepričanj, ki so takrat krojile moje življenje. Olajšana sem, da mi danes ni treba več ostajati v teh stanjih in stvari lahko vidim drugače - bolj sprejemajoče.
Največji doprinos študija je bil nedvomno namenjen meni sami, saj sem skozi pridobljena znanja začela bolj razumeti sebe - kako živim, kako razmišljam, kaj mi je pomembno, kako se odzivam, česa me je strah, kje sem v razkoraku s sabo, kje se skrivajo moji potenciali... in zdaj mi je lažje živeti, ker se znam vedno večkrat podpreti. Upam pa, da bom s pridobljenim znanjem lahko v podporo še mnogim.Iskrena hvala mentoricama Mateji Kunc in Mojci Semprimožnik za vso podporo in predano znanje v sklopu študija Djotisa in življenjeslovja. Znanje sta podajali srčno, predano, natančno, poglobljeno in nemalokrat obdano z obširnejšo razlago, ki je osvetlila več zornih kotov razumevanja življenjskih situacij. V odnosu do nas, pa sta izžarevali sprejemanje in toplino. Dragi Mateja in Mojca - vajin odtis na moje življenje je bil izjemen. Hvala tudi vsem sošolkam za podporo, podeljene izkušnje in soustvarjanje naših predavanj ter vaj.  Romana T., Ljubljana ☀


Študij djotiša mi je bil všeč, ker sem ljubiteljica znanja, ki izhaja iz modrosti Življenja. Pri študiju mi je bilo všeč, da lahko študiraš v lastnem tempu, s pomočjo pisnega gradiva in zvočnih posnetkov. Matejin način podajanja znanja me je navdušil, ker zna zahtevno znanje razložiti enostavno in razumljivo, sočasno obrazloženo na nazornih primerih in primerjavah. Všeč mi je bilo tudi skupno druženje, zabavne skupinske vaje in utrjevanje znanja pri Mojci, kot tudi sobotna srečanja z Matejo. Zaradi obilice drugih obveznosti mi je bilo všeč, da so bila vsa sobotna srečanja in vaje posneta, ker sem včasih rabila večkrat slišati, da sem razumela bistvo.
Med učenjem in spoznavanjem lastne karte sta me presenetili dve stvari: prva je ta, da nas nekaj takega, kot sta čas in kraj rojstva lahko tako močno določa. Druga je, da je življenje res predvidljivo, kar se mi je potrdilo skozi analizo lastnih dogodkov iz preteklosti in aktivnih obdobij. Ker moja karta prikazuje nekoliko težje oz. manj udobne postavitve in aspekte, sem se ves čas spraševala, kako to, da je meni v življenju veliko stvari uspelo. Ob zaključku študija, mi je postalo jasno zakaj. Nič ni absolutno dobrega ali absolutno slabega, vse je zgolj priložnost in na osnovi znanja djotiša lahko zavestno izberem lažjo in svetlejšo pot.
Študij djotiša priporočam vsem, ki vas to področje zanima in želite bolje spoznati sebe, s pridobljenim znanjem in razumevanjem tako djotiša in življenjeslovja najprej pomagati sebi in nato pomoč prijateljsko ali profesionalno ponuditi tudi drugim.Kristina K., Ljubljana

Draga Mateja.

V zadnjih letih so se mi dogajale precej žalostne in dramatične situacije v življenju. Bila sem obupana, žalostna, prestrašena, v sebi pa sem čutila veliko veselja do življenja, ki pa ga nisem znala živeti. Na pobudo prijateljice sem se odločila vpisati se v Tvojo šolo Djotiša, ki da mi bo pomagalo k osebni rasti in lepšemu življenju. Tako sem se vedno veselila tvojih predavanj, bolje rečeno razlagam o zakonitostih življenja. Tvoje široko znanje si nam predstavljala na zelo preprost način. Zdaj razumem, da imamo življenje res v svojih rokah. Pogledi na situacije, odzivi nanje in počutje ob vsem tem, je popolnoma odvisno od nas samih. Sami smo kreatorji svojega življenja. Vedno je vse naša izbira. Če je hudo, pa spremeni pogled, si rekla. In ko to upaš prenesti v svoje življenje, se ti le-to začne spreminjati na mnogo lepše, polnejše, uspešnejše. Takšno, kot si sami želimo.

Hvaležna sem, da sem ti lahko sledila in se učila od izredno predane, potrpežljive, tople in razumevajoče predavateljice. Sploh v trenutkih, ko sem bila precej šibka, Ti pa si mi ponudila pot, na kateri sem lahko začutila svojo vrednost in se znala izraziti. Si človek z velikim srcem, ki osmišljaš življenja. Neskončno sem Ti hvaležna za to izkušnjo. Želim, da jo spozna čim več ljudi, zato Ti želim še veliko novih študentov.

Hvala za vse. Globok poklon.

Želim Ti vse dobro.

Andreja J. , Dobrna


Študij Djotiša in pogled na življenje skozi neopsihologijo IzaQ mi je 100% spremenil življenje. Z znanjem neopsihologije IzaQ se predvsem zavedam, da sam krojim svoje življenje, da se odmikam od vloge žrtve in da imamo vedno izbiro. Z znanjem Djotiša se zavedam svoje naravnanosti, kar je ključnega pomena pri odzivih na situacije, ki se pojavijo v življenju. Poleg tega se pridobi znanje o vedskem pogledu na življenje, ki sliko o življenju še dodatno približa naravnim ciklom.

Kombinacija vsega naštetega me je pripeljala do tega, da se da resnično uživati v življenju.

Mateja, najlepša hvala za vse.

Marko L., Ljubljana

Vesela in hvaležna sem, da me je Življenje pripeljalo do Djotiša in neopsihologije Izaq. Obiskovati Matejino šolo pomeni “roditi se še enkrat”. Spoznaš kdo si, kdo so ljudje ob tebi in kakšen je svet okoli tebe. Na vse začneš gledati z “novimi očali” in tako zaživiš bolj polno in radostno življenje.

Mateja, hvala tebi in celotni ekipi za vse posredovano znanje, svetlobo in ljubezen, ki jo nesebično in predano delite.

Iskreno priporočam vsem, ki si želijo pozitivnih sprememb v življenju.

Katarina G., Ljubljana

Draga Mateja, iskrena hvala za tako široko znanje, ki si nam ga posredovala. V teh dveh letih se je znotraj mene dogajala preobrazba, ki še kar traja in ravno tvoj širok pogled, tvoje znanje in moj bolj oddaljen pogled na različne situacije, mi je neizmerno pomagal. Na ljudi, življenje, situacije zdaj gledam drugače. Tukaj mi je poznavanje djotiša v veliko pomoč, saj je v djotišu in neopsihologiji IzaQ zajeto vse, kar sem iskala; čeprav vem, da bom vse še nadgrajevala in raziskovala, ker taka kot pač sem (raziskovalka življenja) mi to sigurno ne uide :). Hvala Mateja!

Špela B., Ljubljana


Za študij djotiša sem se odločila precej na hitro in kmalu spoznala, da je bila to ena boljših odločitev, ki sem jih v življenju sprejela. Mateja s svojim znanjem odstira drugačen, predvsem bolj pozitiven pogled na življenje. Zaveš se, da se prav nič ne dogaja mimo tebe, da imaš v sebi vso moč, ki je potrebna, da si narediš življenje lepše, predvsem pa bolj po svojih merah in željah. Ko začneš na svet gledati z 'drugačnimi očmi' poleg svojih ravnanj lažje razumeš tudi ostale in se lahkotneje spoprijemaš z vsakodnevnimi življenjskimi izzivi.

Hvala ti Mateja za vse posredovano znanje, se že zelo veselim poglabljanja le - tega.

Nadja Š., Bled

 


Draga Mateja,
hvala ti za čudovito sporočilo djotisha. Svetloba oz. luč, ki jo vsi rabimo v svojem življenju. Ali preprosto, kakor ti rečeš, spremeni pogled ali poglej vse skupaj z druge strani. Kako preprosto je bilo to slišati od tebe, sicer malo težje izvedljivo v praksi ampak že vedenje, da lahko z drugačnim pogledom spremenimo svoje misli in posledično svoja čustva, je neprecenljivo.
Izvedeti svoje danosti, talente, kako razmišljaš, kako se odzivaš na dražljaje zunanjega sveta, kako doživljaš, kako misliš in kako čutiš. Vse to mi je dala tvoja šola. Možnost, da se spoznam v globine, da spremenim svoje poglede, da zaživim polno življenje. Našla sem odgovore na svoja večna vprašanja. Naučila sem se, da smo sami kreatorji svojega življenja, da je moje življenje le v mojih rokah. Da sem svoboden človek in da z vsakim trenutkom lahko spremenim svoje življenje. Postala sem drug človek, človek z modrostjo djotisha.  
Lepo bodi in se vidim v 5. modulu.
Tjaša J., Podbočje


Mateja,
odločitev, da pričnem s pridobivanjem znanja Djotiša pri tebi ni bila lahka, pa tudi težka ne. Po prvem predstavitvenem predavanju sem vedela, da me ta veda kliče, da jo spoznam. To je bila ena od boljših odločitev  v mojem življenju. Danes vem, da ima življenje svoja pravila. Naučila si me, da življenje ni težko, le razumeti ga je potrebno. Sedaj, ko sem prehodila pot izobraževanja, vem, da si življenje lahko skrojim po lastni volji. Ni popolnoma enostavno, saj so prepričanja, ki so rasla z mano pustila sled na mojem zaznavanju, razmišljanju, ustvarjanju, ... Znanje, ki sem ga pridobila s tvojo pomočjo je veliko in neprecenljivo, kamenček v mozaiku znanja, ki še čaka, da ga morda nekoč osvojim. Hvala za vse! Odločitve v mojem življenju so postale bolj enostavne.
Mojca P, Ljubljana


Kaj sta mi tvoja šola djotiša in seminar Izaq dala je težko napisati na kratko. Pa vendar, če moram izbirati med vsem, je to zagotovo močno zavedanje, da imam življenje v svojih rokah. To je sicer floskula, ki jo lahko slišimo na vsakem koraku. Djotiš pa ponuja konkretne rešitve in kar je najpomembnejše, deluje v praksi. Daje znanje, s katerim držimo krmilo, imamo vedno možnosti izbire in s tem odgovornega kreiranja svojega življenja.
Draga Mateja, v neizmerno veselje mi je poslušati tvoje posnetke, brati tvoje zapiske in sedeti na tvojih predavanjih. Zelo te občudujem, v tebi vidim izjemno žensko in učiteljico. In zelo sem hvaležna, da sem del neskončnega vira tega znanja. In čeprav se včasih niti ne zavedam, lahko s ponosom rečem, da nekaj djotiš teorije že živim tudi v praksi! 🤓
Iskrena hvala za vse tvoje nasvete, potrpežljivost, predvsem pa prepričanje in zaupanje vame (tudi takrat, ko sama nisem bila ravno v najboljši koži).
Želim ti vse dobro.
Klara B., Medvode

S pomočjo 2-letnega študija Djotiša in seminarja Izaq sem končno začela razumeti: moč je v nas samih. Zakaj se nam splača delati na sebi? Zato, da nam je in bo lepo 😉. Mateja, hvala!

Veronika P., Ljubljana

Resnično sem vesela, da mi je leta 2018 kolegica poslala mail v katerem si ti predstavila Djotiš. Nisem te še poznala,
niti ne toliko o Djotišu. Vedela sem le, da potrebujem usmeritev, ki mi bo pomagala razjasniti in bolj razumeti življenje.
Nisem si niti predstavljala kakšno popotovanje me čaka. V času študija, sem tako pričela bolj razumeti sebe in univerzalne zakone.
Že prej sem se zavedala, da mi je zelo pomemben smisel v življenju. Sedaj razumem, da se je moj Guru v meni želel le bolj izraziti.
Tako, da sem s pomočjo študija Djotiša premagala nekatere ovire in bolj zavestno zaživela. Pričela sem spet voditi ples. Pridružila sem se Slovenski filantropiji
in že sodelujem kot prostovoljka. Tu vidim, da je moja pot. Ob vseh teh dosežkih se veselim nadaljnjega življenja in kreiranja svoje poti.
Bolj, ko poznamo sebe v globino in širino, bolj lahko razumemo tudi druge. Tako, da končno tudi razumem in dopuščam različnost v ljudeh.
V meni se j eusidrala tvoja trditev, da vedno izhajamo iz sebe, skozi sebe, za sebe.
Iskrena hvala Mateja, da si ustanovila študij Djotiša in svetovalno-teapevtsko metodo IzaQ. Želim ti še veliko bodočih študentov.
Ne bom rekla adijo ampak nasnidenje. ;)
Želim ti vse dobro,
Nataša Mlinar, Novi Svet

Draga Mateja,
Sreča-nje s tabo mi je prineslo odgovore na  vsa vprašanja, ki so se nabrala  skozi situacije v življenju.
Najprej me je pritegnilo samo ime programa Izaq. Predavanja pa so mi odkrila staro modrost, ki je večna. Djotiš je odlično orodje, s katerim osvetliš vse "skrite kotičke življenja".  Daje ti razumevanje preteklosti, odgovornost sedanjosti in osvetli prihodnost.
Vse je odvisno od nas. Najprej moramo vedeti, kaj si želimo, nato lahko to živimo. Smo kreatorji svojega življenja.
Djotiš sem doživljala kot umetnost življenja in Mateja, ti si s svojo interpretacijo vrhunska umetnica.
Dve leti sta neverjetno hitro minili. Na srečo sledi  poglabljanje v 5. modulu.....se že veselim.
S hvaležnostjo,  Irena P, Šentjur

Po nenavadni izkušnji reševanja zdravstvenih težav sem se srečala tudi z djotišem, ki me je takoj pritegnil in pripeljal k tebi, draga moja Gurujka. Dve leti druženja in poglabljanja pod tvojim odličnim mentorstvom je bil pravi balzam za mojo dušo. Veselila sem se petkov, ko me je že zjutraj pričakal tvoja elektronska pošta z zanimivo vsebino, še bolj pa mesečnih sobotnih srečanj, ki so bila zame kot jagoda na torti. Zares si osvetlila moj pogled na življenje, za kar sem ti neizmerno hvaležna.

Razumevanje sebe in drugih ljudi skozi djotiš je dragoceno. Vsakomur bi priporočila pot, ki sem jo prehodila skozi študij. Z veseljem bom to življenjsko filozofijo prenašala na vse okoli sebe. Mateja, hvaležna sem, da si me prav ti vodila na tej poti. Veselim se vsakega novega spoznanja, ki ga boš še delila z mano.

Andreja Ž., Ljubljana

Že pred mnogimi leti sem začela z iskanjem sebe, odgovorov, smisla, s samoizpraševanjem …..Moje zaveznice so bile knjige in lastna razmišljanja. Očitno je bila po mnogih letih dovolj ena kaplja čez rob, da sem začela iskati odgovore na drugačen način, da sem začela iskati sogovornika, komunikacijo, druge ljudi, katerih razmišljanja so mi bila blizu. Ne vem, kako sem prišla do Matejine skupine – pa sploh ni pomembno.

Vem, da do takrat očitno še nisem bila ne pripravljena ne zrela, kljub svojim letom, ki jih naša družba šteje za »zrela leta«. Očitno se do takrat enostavno še nisem odločila, da bi nekaj zares naredila. Da mi je nasproti prišla Mateja, si razlagam kot primer, kadar nekaj iščeš v knjigi, pa se ti le-ta odpre natančno na strani, ki jo iščeš. To je to.

Če bi vedela in znala prej, bi izbrala natančno to, kar se mi je dogajalo ob poznavanju povsem nepoznanega področja Djotiša z Matejo.  A sedaj vem, da, ko si pripravljen, ti pomoč, odgovor, itak pride nasproti – zaupati moraš sebi in svojim občutkom. Za ti dve leti sem neizmerno hvaležna vsem, ki so prišli na to pot, s katerimi smo se srečali, izmenjali poglede in postali prava duhovna družinica!

Hvala Mateja! S pomočjo tvoje lučke sem uvidela, kako enostavno je videti rešitve in ne probleme; kako enostavno je življenje enostavno živeti in svoj fokus usmeriti v takšno življenje, ki ga želimo živeti!

Hermina R., Podvelka

Draga Mateja,
djotiš in tvoje modrosti so balzam za dušo in vodilo za bolj srečno življenje. V dveh letih študija sem spoznala neprecenljive zakonitosti življenja, ki bi jih moral poznati vsak. Iz dna srca se ti zahvaljujem za tvoje strastno predajanje znanja, saj s svojim delom v svet prinašaš svetlobo in vedenje, da je življenje lahko lepo. Patricia K., Litija

Draga Mateja,

občudujem te, kako dodelano imaš vse. Tekom dveh let si imela odgovor na čisto vsako vprašanje in to odgovor, ki ni bil "potegnjen iz rokava". Vsak je bil tako dodelan, da sem vedno, ne vem kako naj rečem, dobesedno začutila koliko ur razmišljanj, lastnih in drugih izkušenj/preizkušenj, prebranih knjig...skratka vložene energije, časa in predvsem srca je zadaj. Ja, res te občudujem. In še nekaj. Vedno vse tako logično in razumsko razložiš... vseeno dvomim, da si do vseh spoznanj prišla le po "razumski poti", da prideš do takih spoznanj, verjetno greš preko.....morda se motim, niti ni pomembno... Včasih mi je težko formirat svoje misli v berljive stavke, mogoče zato raje delam s številkami. Tudi sedaj mi ne gre od rok, da bi znala napisati to, kar čutim - kako krasno in enostavno je življenje, če razumemo njegove zakonitosti, o katerih si nam predavala in postanejo naš način življenja. Moja srčna želja je, da bi tvoje vedenje o Življenju doseglo čim več ljudi, je "orodje", ki preverjeno deluje in verjamem vanj. Čudovito bi bilo, da bi  nam bilo dano priti do teh spoznanj že v dobi odraščanja, a nikoli ni prepozno, sicer pa te slej ko prej Življenje samo pripelje do tega, da začneš iskati in raziskovati.

Vse dobro,

 Martina O., Logatec

Čeprav sem se na svoji poti iskanja odgovorov na meni pomembna življenjska vprašanja, že srečala z nekaterimi metodami in znanji, se mi je na neki točki zazdelo, da si kljub pridobljenim izkušnjam, ne znam konkretno pomagati v življenju.

Kljub temu da sem Matejo spremljala že nekaj časa, sem se šele po nekem težjem obdobju vendarle odločila, in sicer najprej za svetovanje pri njej. Pri tem pa me je tako navdušila, da sem se nato odločila še za študij Djotiša. Zakaj se mi določene stvari dogajajo oz. ponavljajo, zakaj se odzivam  tako kot se, mi je razložila na način, ki sem ga končno uspela razumeti in danes te nasvete lahko praktično uporabim v življenju. Djotiš je neverjetno orodje, ki odkriva vsebino »potovalke«, s katero smo prišli na ta svet, Mateja pa nam to vsebino predstavi, razloži in da napotke, tako, da nam ni potrebno potovati po neznanih poteh.

Zato Matejo in študij Djotiša priporočam vsem, ki želite konkretno in uporabno razlago o tem kako življenje deluje, zakaj se vam določene stvari v življenju dogajajo in kako lahko to spremenite.

Mateja, HVALA TI, si mi v velik navdih, veselim se naši nadaljnjih srečanj in upam, da bom nekoč tudi jaz osvetljevala pot drugim na način, kot ga ti meni.

Bernarda Š., Ljubljana

Draga Mateja, neizmerno sem hvaležna, da sem te spoznala in da si mi približala Djotiš in v meni vzbudila ljubezen do te starodavne vede, ki mi osvetljuje življenje. Preko Djotiša sem plast za plastjo odkrivala sebe in svoje življenje.
Sedaj mi je marsikaj bolj jasno in na podlagi teh spoznanj živim bolj mirno, radostno in brez strahu pred življenjem. Ob odkrivanju Djotiša sem prišla do spoznanja, da če vedno delamo enako in imamo enak pogled na situacije, odnose, sebe in druge, se enake oz.podobne situacije ponavljajo. Vedno lahko spremenimo pogled in drugače ravnamo. Poznavanje Djotiša mi pomaga videti situacije tudi z druge strani. Upam, da bom lahko s pridobljenim znanjem pomagala še komu, da bo bolje razumel življenje in si ga izboljšal.
Za študij Djotiša sem se odločila v trenutku, na tvoji predstavitvi in mi niti za trenutek ni bilo žal. Zelo mi je všeč tvoj svetovalni pristop in razlaga snovi preko konkretnih primerov iz življenja. Vsakič sem se zelo veselila naših srečanj in ti dve leti sta kar prehitro minili. Zato sem zelo vesela, da bomo naša druženja in raziskovanja nadaljevali še v petem modulu.
Natalija J., Ljubljana

Draga Mateja,
To kar daješ ti svetu – tvoje znanje na tvoj način, bi potrebovali od rojstva vsi in življenje bi kreirali s pogumom, navdihom in  srečo v očeh, srcih. Srečna, ker ni bilo prepozno, tvoje  vedenje čudovito tkem v vsak moj novi dan. Moji dnevi so sedaj drugačni.
Boljši seveda. Vedno sem vedela, da znanje in informacija izboljša življenje. Interpretacija na tvoj način  - to je pa blagoslov in obilje, ki se ji reče zadovoljno življenje. To je svetloba s katero te ni strah posvetiti v največjo temo in jo osvetliti. Vedenje mi  omogoča kreiranje svojih želja in razumevanje ljudi in njihovih izbir. Tvoj pristop predajanja znanja  je unikaten, oseben, dinamičen, sodoben, podporen, navdihuje in se nikoli ne konča. Življenje je pot, proces, želje nas usmerjajo v zadovoljno življenje. Ti to učiš in tako tudi živiš, kar je največji dokaz, da zadeva deluje in si moj  velik navdih in vzor – mentor, guru. Ponosna nase, ker sem večni iskalec, drugače  se najine poti nebi srečale. Srečna, ker si  mojo pot osvetlila z razumevanjem življenja -  TI to znaš na čudovit, uporaben, delujoč način.
Vsi, ki iščete poti do zadovoljnega življenja in kreiranja svojih želja, ta študij bo vaša pot vedenja , ki vam zagotovo osvetli odločitve.
Sonja P., Maribor


Draga Mateja,
če sem se v življenju kaj pravilno odločila, sem se prav gotovo za študij Djotiša. Neizmerno sem hvaležna za tvoje podajanje Znanja, ki je zame neprecenljive vrednosti. Po dveh letih poslušanja tvojega glasu in razlage, bi človek rekel, da zdaj ima pa počasi dovolj. In to večkrat istega posnetka! Ampak, ne. Pri tebi je to ravno obratno. Komaj sem čakala petek, ko je bil na vrsti nov posnetek, novo znanje in razumevanje, na začetku se mi je zdelo, da imaginarnih razsežnosti. Vendar, Mateja, ti to znaš. Na svoj način, razumljivo, povezano z naravo in razumevanjem Življenja. Hvaležna sem, da sem imela možnost, da si moja Učiteljica. V času, ko sem se odločila za šolanje, kljub takrat ne ravno rožnatim stvarem v življenju, sem s pomočjo Djotiša zmogla pogledati na situacijo drugače in jo obrniti sebi v prid. Mislim, da je meni ena izmed najpomembnejših tvojih misli, da sami usmerjamo naša življenja, natalna karta pa je zemljevid, ki nam je pri tem zelo v prid. Študij Djotiša priporočam vsakomur, ki želi na Življenje in dogodke pogledati z razumevanjem zakonitosti življenja in predvsem s pozitivnim pristopom.
Hvala in vse dobro,
Vesna Pikl, Žalec

Draga Mateja,

ob zaključku dvoletnega študija Djotiša se ti najiskreneje zahvaljujem za nesebično predajanje znanja, ki je neizmerno, kar se tiče Djotiša in tudi sicer. Veliko življenskih modrosti si nam odkrila. Zase lahko rečem, da sem se šele sedaj skozi študij Djotiša zares spoznala ter na veliko svojih “zakajev” dobila odgovor. Djotiš pomeni svetloba in dejansko mi je “osvetlil” pot življenja. Hvala in vse dobro. Vidimo se v 5. modulu. Vida H., Ptuj


Kaj mi je dal študij djotiša in svetovalno-terapevtske metode IzaQ? Zelo veliko. Dobila sem popolnoma nov pogled na življenje, ki mu zdaj sledim.
Potrdil mi je moje razmisljanje in odgovoril na moja vprasanja , ki sem jih do sedaj imela glede življenja. Z njim sem navdusila moje domace in prijatelje. Djotisa bi se morali uciti ze v osnovnih solah , vzgojili bi zdrave potomce za zdrav svet.
Aljoša L., Vipava

Draga Mateja,
hvaležna sem, da me je zanimanje o življenju pripeljalo do tebe. Vseskozi sem iskala odgovore na globlja vprašanja in privlačilo me je vse, kar je povezano z astrologijo nasploh. Z znanjem Djotiša si mi podarila veliko odgovorov, sedaj razumem svojo preteklost, sprejemam sedanjost in vem, na kakšen način lahko ustvarim boljšo prihodnost. Tvoja predavanja so mi osvetila pogled na različne življenjske situacije ter mi pomagala odstraniti tančice nevednosti pri razumevanju vzrokov in posledic.  S srčnim, predanim, iskrenim in modrim podajanjem znanja znaš osvetliti smisel življenja ter spodbuditi in motivirati k raziskovanju sebe. Ko začnemo razmišljati o sebi, lahko vidimo sliko oz. prejmemo zemljevid svojega življenja, ki nam kaže pot k cilju. Upam, da bom z usvojenim znanjem osvetlila poti drugim, tako kot si jo TI meni. Hvala iz srca.
Urška M.,Maribor

Draga Mateja,  
najlepša hvala za vse. Res sem hvaležna, da sem te spoznala, da lahko pijem tvoje znanje. Sedaj si ne predstavljam, kako bi brez tega novega razumevanja, ki se ga sicer še učim, vozila skozi različne življenjske situacije v zadnjih letih. Zaradi tebe vedno vidim najmanj 1 korak pred sabo. Zaradi tebe lažje stojim ob strani svoji družini. Zaradi tebe sem naredila ogromne spremembe v razmišljanju in odzivanju na življenje. Zaradi tebe je ta svet boljši. 
Hvala iz srca in vse dobro,
Mojca Ž, Ljubljana

Študij djotiša pri tebi mi je res dal neprecenljivo znanje o djotišu in predvsem o življenju. Skozi djotiš sem začela razumeti svojo preteklost ter sedanjost in dal mi je zavedanje, da si prihodnost ustvarjam sama s prepričanji, naravnanostmi, mislimi in dejanji v tem trenutku. Sedaj z velikim veseljem svoje znanje delim z drugimi, jim svetujem in pomagam z namenom, da bi jim z djotišem posvetila na njihovo življensko pot, tako kot se je to dogajalo pri meni skozi študij. Zato res hvala Mateja za tvoj trud, znanje in vse informacije, predvsem pa za tvoj način predavanja, ki je razumljiv in praktičen.
Klavdija S., Ljubljana


Draga Mateja,
jaz sem kot po navadi spet pozna, ampak za zahvale in pohvale najbrž nikoli ni prepozno, ane :)
Vsekakor sem neskončno vesela, da sem "po naključju" odkrila tvojo spletno stran in se čisto brez razmisleka vpisala v šolo. Če bi razmišljala, bi bilo mogoče drugače ... denarja za šolnino nisem imela ravno na zalogi, ampak tega itak nikoli nimam in to oviro ponavadi hitro preskočim. Da tudi časa nimam ... o tem pa na srečo tudi nisem razmišljala :).
Djotiš je res čudovito orodje in ne imenuje se zastonj svetloba. Spoznavanje in proučevanje človeka je že od nekdaj moja priljubljena dejavnost, v kateri sem se tekom let že tako izurila, da poteka skoraj tako spontano kot dihanje. Preden se pričela s študijem djotiša, sem vedela že skoraj vse o najpomembnejšem človeku - sebi :). Kljub temu sem s pomočjo djotiša ta spoznanja še poglobila, predvsem pa sem dobila vpogled v razumevanje izvora svojih lastnosti, kar je bilo zame zelo pomembno. Namreč globoko v meni živi zahodnjaška ženska, ki nenehno dvomi v resničnost lastnih zaznav in spoznanj in zahteva objektivne dokaze. In dokler so bili dvomi, so bila vprašanja in bil je nemir. Djotiš pa je ponudil prepričljive dokaze in odgovori (ki sem jih sicer poznala že od prej) sedaj niso več pod senco dvoma. Temelji so sedaj trdno postavljeni, duša je mirna in energijo sedaj lahko usmerjam v gradnjo nadstropij. Tudi to pa bo sedaj lažje potekalo pod lučjo imenovano Djotiš.
Pa pohvala ne gre le djotišu, ampak tudi šoli. Na spletni strani Izaq sem prebrala veliko privlačnega, ampak mikavne so tudi ponudbe drugih šol. Smešno zveni, ampak odločilno je bilo, ko sem prebrala, da je učiteljica Mateja po poklicu tudi ekonomistka. Do ekonomije sicer ne gojim posebne naklonjenosti, raje nasprotno, si pa ravno ta poklic predstavljam kot nekaj tipično zahodnega. Tista zakrnela zahodnjakinja, ki ždi globoko v meni, se je tokrat ustrašila, da morda ne bo sposobna razumeti predavanj v romantičnem jezika dežele, od koder prihaja djotiš. In učiteljico ekonomistko sem si zamislila kot najboljšega prevajalca. Res je bilo tako. Predavanja so bila razumljiva, snov logično razporejena, od manj k več. Od začetnih obrisov do vedno večjih umetnin, to si bom zapomnila za vedno :). Tudi če bi vmes odnehala, že najmanjši vložek prinaša koristi. Seveda nadaljevanje sledi, po koncu šolanja prihaja čas mojstrstva in zelo me veseli, da program omogoča tudi to. Da gre za vseživljenjsko učenje, ki nima konca, mi je bilo namreč jasno že po prvih urah :).
Še to mi je bilo zelo všeč: nobene ideologije usodnosti, ki se velikokrat rada prikrade v tovrstna izobraževanja.
In nazadnje, čeprav skoraj najpomembnejše, pohvala učiteljici! Vedno profesionalna in strokovna, pa hkrati srčna in prijateljska. Na vajah vedno  pripravljena z vso zagnanostjo zagristi v vsako našo "tegobo" in odgovoriti na vsa vprašanja, četudi nas je zaradi tega čas včasih že močno preganjal. Ampak tudi ko smo bili kdaj že zelooo utrujeni, je zanimiva debata vedno premagala utrujenost, lakoto in neudobno sedenje.
Mateja, še enkrat najlepša hvala za vsa že predana znanja in druženja in se družimo še naprej ...
Namaste,
Jasna S., Ljubljana

Draga Mateja,
zelo sem vesela, da sem bila pretekli dve leti del tvoje šole Djotiša. Na tej poti sem , s tvojo pomočjo, spoznala zakonitosti življenja.Spremenila sem pogled na dogajanje v preteklosti.Sedaj vem, da lahko marsikaj spremenim, ker sem sama kreator vsega kar se mi dogaja.Prejela sem veliko svetlobe, ki mi bo v pomoč v mojem vsakdanjem življenju.Vem ,da bo sedaj moje  življenjsko  potovanje lepše,saj sem dobro opremljena.
Hvala za vse
Marija M.,Kompolje

Vedno sem verjela, že od malih nog, da nismo samo fizična bitja, temveč, da smo veliko več in prav tako, da zmoremo in premoremo veliko več (notranje moči), ne glede na to, kdo smo, kaj smo, od kod prihajamo itd. Vedno sem raziskovala in iskala odgovore na vprašanja, ki sem si jih neprestano zastavljala. Po tolikih letih sem spoznala, da poznati samega sebe, pomeni poznati in razumeti druge, razumeti in poznati modrosti življenja, pa enostavno pomeni živeti!
Pred štirimi leti nazaj sem se odločila, da je djotiš odlično starodavno znanje, s pomočjo katerega lahko prodrem v globine samospoznavanja, si odgovorim vse kar me bega in zanima in si preneham zatiskati oči, čeprav resnica včasih boli, vendar osvobaja (mokša).
Vesela sem, da sem se odločila za Matejo Kunc, saj je čudovita učiteljica, svetovalka in zame osebno tudi motivatorka. Svoje znanje djotiša in življenjsko modrost skozi svetovalno-terapevtski pristop predaja s srcem in zadovoljstvom. Naučila me je, da kljub danim okoliščinam, pa čeprav so videti neizbežne, imam odlično priložnost za notranjo rast in da je od mene odvisno, kaj bom s svojimi odločitvami in prepričanji naredila. Občutek da lahko s svojimi odločitvami vplivaš na potek svoje prihodnosti te navdaja z občutkom notranjega miru, sreče in zadovoljstva.
Vesela in hvaležna sem, da sem del čudovite djotiš skupine, s katero ostajamo povezani še naprej! Hvala Mateji, hvala vsem, hvala za nepozabna doživetja. Iz srca hvala! 😊❤
Tanja L., Šempas


V povezavi z Matejo in djotišem imam zelo veliko lepega za povedat, a bom na kratko strnila. Za djotiš in Matejo sem izvedela že veliko let nazaj. Odločitev, da grem k njej na svetovanje je zorela ves ta čas, ampak nikoli ni bil pravi trenutek. Kot rečejo, učitelj pride, ko je učenec pripravljen in tudi v mojem primeru je bilo tako. Moje prvo srečanje z njo ni bila šola djotiša, ampak Matejin 8-tedenski seminar: ''S prepričanji ustvarjamo življenje''. Odločitev o obiskovanju tega seminarja je bila ena najboljših v mojem življenju. Skrivnost življenja se mi je začela odstirati plast za plastjo. Najpomembnejše takratno spoznanje je bilo, da smo sami odgovorni za svoje življenje in da smo mi sami tisti, ki ustvarjamo svoje življenje. Moram priznat, da je bilo to spoznanje kar naporno, ker tako ne moreš več nikogar krivit za svoje neuspehe in nezadovoljstvo, ampak veš, da so vsi odgovori skriti v tebi in si za vse odgovoren sam. To spoznanje je bilo eno najtežjih, ampak izjemno osvobajajoče. Življenje se je začelo sestavljati v celoto, kot sestavljanka iz puzlov. Naslednji korak je bila šola djotiša. To je bila nadgradnja, ki mi je dejansko spremenila življenje. Beseda djotiš pomeni 'svetloba' in dejansko v moje življenje je posvetila svetloba in mi osvetila vse kotičke mojega življenja, tudi tiste najbolj skrite. Odpadli so strahovi, kajti ko nisi več v temi, te ni strah.Tako lahko bolj polno živiš, saj je strah največji blokator v življenju. Z djotišem sem tako dobila orodje, ki mi omogoča vpogled v zemljevid življenja in na tak način lahko grem proti cilju brez odvečnih in nepotrebnih ovinkov in napora. In kot nam je Mateja večkrat ponovila je res, da se vse spremeni, ko spremenimo pogled na vse. Vse je odvisno od našega pogleda na situacije, mi jim damo pomen in težo.Poleg tega pa s tem orodjem pomagam tudi svojim najbližjim. Za konec bi še enkrat napisala, da je Mateja izjemna oseba, izjemna predavateljica, ženska z velikim srcem in ogromnooooo znanja, ki ga povezuje v smiselne koncepte in predaja svojim študentom. Kar je pa najpomembnejše, ona to znaje živi. Da nekaj VEŠ, pomeni da to ŽIVIŠ, do takrat je to samo teorija, ki še ni prišla v življenje. Moje življenje se je spremenilo in to tudi drugi opazijo. Mateja, hvala ker si. Rada te imam!
Dunja V.P., Obrov

Draga Mateja,

Ogromno lepih zahval si že bila deležna od tvojih študentov. Naj se jim pridruži še moja.
Najprej hvala meni sami, ker sem si upala stopiti v svet djotiša in veš, to je zame eno največjih daril, ki sem si jih podarila in od bilo koga dobila. Potem še veliko večja hvala tebi za tvojo energijo in tvoj način, s katerima si me vodila po poti odkrivanja skrivnosti djotiša in pridobivanju znanja in svetlobe, ki je močno posijala v moje življenje. Pravijo, da ko je učenec pripravljen, pride učitelj. Boljšega učitelja in bolj koristnega znanja kot sem ga dobila v tvoji šoli, si ne znam predstavljati.
Iskreno sem hvaležna za vse…za to kar postajam in ljudi kot si ti, ki mi pomagajo pri moji rasti.
Hvala Mateja.
Renata H., Šoštanj

Ko sem bila brez prihodkov, je bil to idealen čas, da sem ugotovila, katera so tista znanja, ki bi jih rada usvojila. Prvič sem slišala za djotiš, en mesec pozneje pa sem bila že vpisana v Šolo djotiša z metodo IzaQ pri gospe Mateji Kunc. Predavanja sem poslušala prek posnetkov, v živo pa sem hodila na vaje. Komaj sem čakala te sobote v odlični družbi sošolcev! Gospa Mateja je vedno imela odgovore na vsa vprašanja glede snovi in glede življenja. Pri vseh urah in urah in urah predavanj mi niti minuto ni bilo dolgčas – še vedno pogosto ponovno poslušam predavanja in enostavno uživam. Vedenje, ki ga podaja gospa Mateja, je neprecenljivo. Neprecenljiv je tudi način, na katerega ga podaja. V šoli djotiša sem se ogromno naučila o djotišu in o življenju, bolj razumem sebe in druge, lažje svetujem sebi in drugim (če me vprašajo za nasvet), veliko pa sem se tudi nasmejala.
Gospa Mateja je res carica, sekira mi je padla v med, ker sem jo spoznala.
Tina P., Kranj


V šolo Djotiša sem prišla povsem nevedna, a radovedna, kaj ta pot, ki je tako glasno klicala, sploh je. Veda, preplet naukov, priložnost, da spoznam Življenje na še drugačen način, odsev modrosti v njeni najgloblji vrednosti … To že. Potem pa se je nekje na pol poti porodilo spoznanje, da je več. Da je Svoboda, tako neomejena in tako navdihujoča, kot večnost sama. Da Djotiš ni samo to, kar o njem slišimo in beremo. Djotiš je stanje duha.
Draga Mateja, vem, da veš, kako dragocena so za nas, ki šele delamo prve korake, takšna spoznanja. Iz vsega srca pa si želim, da veš tudi to, da je bila in je še tvoja roka, ki si mi jo ponudila v eni najtežjih situacij v življenju, dragocena ravno tako ali še bolj. Brez nje bi ne znala do tu. Hvala.
Če dovoliš, bi se rada zahvalila tudi sošolcem. Dragi moji, v vas sem znova prepoznala sebe. Kar nekaj poti sem morala prehoditi, preden ste mi pokazali, da ni treba, da to počnem sama. Neizmerno sem vam hvaležna.
Mojca S., Gornji grad

Vesela in hvaležna sem, da sem se srečala z djotišom. Se mi zdi, da je to še nek tisti zaključni element, ki mi je manjkal pri lažjem razumevanju sebe in življenja. Vse to znanje in celoten pristop, odnos do življenja...vse to mi je dalo nek nov zagon, novo energijo in takoj bi še enkrat ponovila zadnji dve leti študija. In kljub temu, da je konec, imam občutek, da je to šele začetek. Mateja, hvala!
Katja Z., Ljubljana


Mateja živjo,
rada bi se ti zahvalila za vse, kar si nam v teh dveh letih predala - tehnično znanje djotiša in ogromno nasvetov in usmeritev glede življenja. Moram reči, da si čudovit človek in da mi te je bilo v čast spoznati. Djotiš in ti res pomenita svetlobo.
Še enkrat hvala za vse znanje in izkušnje, ki jih deliš z nami.
Zarja B. D., Ljubljana

Z največjim veseljem in zadovoljstvom lahko rečem, da je djotiš prinesel svetlobo v moje življenje. Djotiš mi je pomagal, da razumem, zakaj so se mi določene situacije dogajale in zakaj sem se v določenem obdobju počutila, kot sem se in da se preteklost sprejme in jo pusti tam, kjer je. Predvsem pa, da je prihodnost v mojih rokah...da je celoten pogled na življenje v mojih rokah...Matejino podajanje  tega znanja in znanja o življenju nasploh je nekaj čisto posebnega. Na tako subtilen način podaja to znanje in v pravih odmerkih povečuje količino predavanj in gradiva iz tedna v teden, da sploh ne opaziš, kdaj se slika začne sestavljati in dobi pravo obliko :). Mateja je prava mojstrica življenja in ambasador djotiša.
Vesela sem, da sem bila lahko del tega študija. Znanje djotiša in poznavanje zakonitosti življenja so mi odprle pot k lepšemu in bolj izpolnjenemu življenju.
Polona G.,Trebnje


Mateja, iskreno se ti zahvaljujem za vso pridobljeno znanje v okviru studija Djotish in seminarja Izaq. Pred zacetkom studija sem imela namrec dolgo casa obcutek, da bom mocno zbolela. Kljub temu, da sem imela urejeno druzinsko zivljenje, dva zdrava in nasmejana otroka ter dober polozaj v sluzbi, sem se dolgo casa pocutila ujeto v siv vsakdan, ki mi ni prinasal veliko zadovoljstva. Zdaj vem, da sem dolgo, nevede plavala proti toku. Pravzaprav sploh nisem razumela zivljenja, njegovih zakonov in predvidljivih ciklov. Sedaj razumem svoje pocutje, razumem tudi, zakaj bi bolezen dejansko lahko prisla, ce sama ne bi spremenila pogled na stvari, ki se mi dogajajo. S pridobljenim znanjem so odpadli vsi strahovi, tudi strah o bolezni oz. ce se kdaj zalotim, da se pocutim slabo takoj vem zakaj je tako in tudi vem kaj moram narediti, da se bo situacija spremenila. Koncno imam neprecenljiv obcutek, da sem opremljena za kvalitetno zivljenje. S tem seveda cutim nepopisno vec radosti, imam veliko novih ciljev in predvsem energije za njihovo uresnicitev. Hvala ti in resnicno upam, da se najino druzenje se ni koncalo.

Spela M.C., Celovec

Svetovalno terapevtska metoda IzaQ in Djotiš sta mi dala uvid, da je vsak izmed nas edinstven in neponovljiv. Človek kot tak raste iz življenja v življenje, djotiš pa olajša raziskovanje smeri naše rasti. Z njim bolje razumem svet, ki se vrti okoli mene, saj mi kaže potencial, kje se moram razviti. Naučila sem se imeti rada lastno nepopolnost in lažje oproščam drugim, manj obsojam,... Sedaj razumem, da je nemogoče biti nekdo drug, ko poznam svojo karto in tudi neupravičeno je od drugih zahtevati, da so nekaj drugega pod pretvezo ljubezni. Skozi to starodavno znanje se nehote spuščaš tudi v druge ljudi in zato sem jih spoznala tako, da jih imam rada. Moja svobodna volja pa je ta, ki odloča, kako bom izkoristila danosti, ki sem jih dobila v karti ob rojstvu. Kozmos je skupaj s planeti in zvezdami res živ organizem.
Hvala.
Maja F., Novo mesto

Draga Mateja!
Ponosna sem nase, da sem se odločila vpisati in dokončati šolo Djotisha pri tebi. Veselila sem se vsakega tvojega predavanja in vseh trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj. Naučila sem se, da je življenje ena velika pustolovščina in da imamo vse niti v svojih rokah, kar pomeni, da si sami izbiramo prijatelje, partnerje, ter sprejemamo različne odločitve, ki vplivajo na našo prihodnost. Šolo Djotisha bi priporočila vsakemu, ki želi bolje spoznati sebe in svoje najdražje.
Lep pozdravček,
Mateja Kavčič Sparagna, Log pri Brezovici

Draga Mateja,

Težko je na kratko opisati vso hvaležnost za celotno znanje in modrost, ki si jo v dveh letih delila z nami. Ko sem prvič slišal za Djotiš, si niti nisem predstavljal, kaj konkretno to sploh je, vendar me je radovednost do novega znanja in življenjskih zakonitosti gnala naprej in lahko rečem, da je bila odločitev za študij ena mojih najboljših odločitev, ki sem jih kdajkoli naredil. Toliko koristnih nasvetov za življenje, izkušenj in spoznanj, ki si nam jih posredovala preko študija, naredi življenje in njegovo razumevanje sila preprosto. Zagotovo se še srečava, najlepša hvala za vse še enkrat!

Milan S., Ljubljana


Po skoraj štiridesetih letih artha obdobja sem se pred časom znašla doma brez obveznosti, brez urnikov, brez potrebe služiti drugim za preživetje. Postavljala sem si vprašanja; kaj zdaj, kaj me veseli, kaj naj z veseljem počnem v pokoju. Na srečo sem s pomočjo interneta našla področje, ki bi me lahko veselilo. Potem, ko sem natančno preučila internetno stran izaq.si, sem ga. Matejo prosila, da mi preveri,  kako je z mojim Sade satijem. Ko sem povratno izvedela, da je tudi to drugo resno obdobje že za menoj, sem si zaželela bolj natančno spoznati vedsko astrologijo. Odločila sem se za študij Djotiša na daljavo. Srečevali smo se enkrat mesečno, vsak petek pa smo po e-pošti prejeli novo študijsko poglavje. Teh petkov in seveda naših srečanj sem se neizmerno veselila. Danes lahko rečem, da me je ta študij veliko bolj osrečil, kot tisti redni prej. Z mojimi študijskimi kolegi in z voditeljico izobraževanja ga. Matejo smo postali prav posebni prijatelji. Djotiš mi je osvetlil mojo življenjsko pot in tudi zaradi njega oz. pridobljenega znanja, danes živim kama obdobje - obdobje sreče. Naj še citiram mojo drago sošolko Mojco: "V življenju imamo samo dve vrsti želja; tiste, ki si jih izpolnimo in tiste, ki si jih ne". Do sedaj osvojeno znanje o Djotišu je zahvaljujoč ga. Mateji Kunc, ena od mojih uresničenih želja.
Tatjana R., Domžale

Pritegnila me je beseda Djotiš. Ko sem se odločala o tem ali bi šla raziskovat Djotišu, sem spoznala Matejo. Mateja je bila z menoj že na začetku zelo potrpežljiva. Všeč mi je bilo, ko je rekla, da je Djotiš neke vrste psihologija, ''orodje'' s katerim lahko spoznamo človeka. To mi je bilo všeč. Že ko sem se pogovarjala z njo o šoli, me je pritegnil njen glas in njena razlaga. Sprva sem bila v dvomih ali bom lahko poslušala predavanja na daljavo. Mislila sem, da nisem dovolj disciplinirana,  da bi to zmogla. Ampak Matejin glas je tako miren in prijeten, da sem vsak teden komaj čakala, da dobim predavanja in se zopet naučim kaj novega. Sobotna srečanja so vedno minila tako hitro. Mateja nam je na zanimiv način podajala znanje o Djotišu. Še posebej mi je bil všeč njen pogled na življenje, ker je tako močno sovpadal z mojim. Naučila nas je, kako gledati na življenje, kako si razlagati stvari, ki pridejo in s tem nas je naučila živeti v trenutku. Meni je Djotiš pomagal, da sem sprejela svojo preteklost. Jaz rada rečem, da se mi je sestavil mozaik preteklosti. Končno sem jo začela razumeti, jo sprejela in šla naprej. Danes razumem, kje sem in kam grem. Mateja je enkratna predavateljica in zelo sem vesela, da sem jo spoznala in da sem lahko od nje prejela znanje, s katerim je moje življenje postalo lahkotnejše. Z Djotišem sem se toliko naučila, da včasih kar ne morem verjeti. Čeprav sem bila včasih na smrt utrujena, sem šla poslušat predavanja, ki so me dvignila in pokazala sem sama sebi, da zmorem. In res sem zmogla. Prišla sem do konca in tukaj se bo moja zgodba z Djotišem šele začela. Globoko sem hvaležna za to izkušnjo. Brez nje ne bi bila danes to, kar sem.
Neja Dragar, Ljubljana

Z velikim veseljem lahko rečem, da je bila odločitev za učenje djotiša ena boljših v mojem življenju. Skozi djotiš se mi odstira popolnoma nov pogled na življenje, čaroben, navdihujoč, logičen in tudi realno-neizprosen. Priznam, da sem novo znanje sprejemala z veliko radovednostjo in navdušenjem, včasih pa tudi s strahom. Soočiti se z "višjimi" neustavljivimi slilami, spremljati svoje življenje in življenje svojih bližnjih skozi "vesoljni ples" - vse to mi je dalo slutiti neizmerno širino in potenciale novega znanja. Vem, da je še dolga pot do lahkotnosti, s katero se ti lotevaš "branja" karte, zato sem hvaležna, da bom po tej poti še naprej hodila pod tvojim vodstvom. Brez zadržkov te lahko priporočam vsakemu, ki si želi razumeti življenje in živeti bolj kvalitetno, ki želi pomagati sebi in drugim osvetliti pot in čas, ki še prihaja...  Še enkrat iskrena hvala za vse nasvete in življenjske modrosti, ki jih deliš z nami.
Mojca Ž., Ljubljana

To, da sem se vpisala v šolo Djotiša, je bila res najboljša odločitev. To, da sem se odločila, da zaupam tebi Mateja, da mi predaš svoje znanje Djotiša, pa je bila odločitev, za katero bom vedno hvaležna.
Mateja, hvala za vse znanje, modrosti in razlage zakonitosti življenja. Res sem spremenila pogled na življenje in prišla do spoznanja, da vse izhaja iz nas samih. Mateja hvala ti za vse, ne najdem besed s katerimi bi se ti zahvalila. Hvala ker si!
Mateja P., Kranj

Ko je učenec pripravljen, pride učitelj.
Po seriji neverjetnih naključij je v moje življenje  prišla Mateja in z njo Djotiš.  Djotiš v Matejini šoli ni zgolj astrologija, temveč kompleksna veda o  razumevanju življenja, ki  zahteva poglobljen študij. Mateja je prijazna, neverjetno potrpežljiva in predana učiteljica, ki nam je znanje predajala razumljivo, lahkotno in s strastjo. Skozi Djotiš sem začela počasi spreminjati pogled na življenje in  predvsem začela prevzemati odgovornost za svoje življenje.  Čeprav me na področju osebne preobrazbe čaka še ogromno dela (zaradi močne Saturnove narave se pri meni nobena preobrazba ne zgodi čez noč), pa so temelji  postavljeni. Študij Djotiša je bila ena najboljših odločitev, ki sem jih sprejela v zadnjih dveh letih, saj sem poleg novega znanja pridobila tudi krasne sošolke in sošolca, s katerimi bom skupaj nadgrajevali svoje zanje.
Študij Djotiša bi priporočila vsakomur, ki želi bolje razumeti  univerzalne zakonitosti življenja.
Petra S., Ljubljana


Študij djotiša je bil zame res zelo osvežujoča izkušnja. Sama srečanja so takoj po dostojanstvenem pozdravu Ganeša potekala v zelo sproščenem vzdušju, z obilo domislic in smeha. Še bolj pomembno kot to pa je samo znanje, ki smo ga na izobraževanju pridobili. Moram reči, da se tekom izobraževanja pogosto kar nisem mogla načuditi, koliko je resnic o življenju, ki jih ljudje ne vemo. In kako zelo se življenje spremeni, ko jih vemo! Včasih je življenje res enostavno, če le poznamo njegove zakonitosti. In pri tem nam je natalna karta v veliko pomoč. Sama na osnovi svoje karte sedaj končno razumem marsikaj, kar se mi je v življenju dogajalo. Šele vpogled v natalno karto me je prepričal, da v življenju ni nič naključnega. Je pa tudi res, da nam karta kaže samo izhodišče, ki ga lahko vedno presežemo. Tako sedaj točno vem, kako od tu naprej peljati svoje življenje, da bom svojo tokratno "predstavo" odigrala čim bolje. 

Marija Miklavčič, Grosuplje

Draga Mateja
Sem vesela in hvaležna, da sem te spoznala, da si me popeljala v nov svet. Meni se moje življenje zdi zakomplicirano, zato sem vedno iskala odgovore nekje v globini prostora in časa. Z Djotišem sem spoznala, da obstajajo zakonitosti življenja, to pa pomeni, da obstaja izbira. Ko smo se učili o Šaniju sem prvič doumela, kaj pomeni pojem nenavezanosti. Zame je razumevanje pojma nenavezanosti premagana ovira, zdaj grem lahko zopet naprej življenju nasproti.
Namaste
Marjana G. Ljubljana

Vrsto let sem se spraševala, zakaj se mi kar naprej v življenju dogajajo situacije, za katere sem potrebovala veliko truda in dokazovanja. Iskala sem odgovore na moja vprašanja. Tako sem prišla do Mateje in šole Djotiša, ki sta mi pomagala, da razumem, zakaj so se mi določene situacije dogajale.  S pomočjo Mateje in šole Djotiša sem spoznala, da obstajajo zakonitosti življenja, ki jih moram upoštevati, da bom sama kreator svojega življenja. Mateja hvala za to izkušnjo.
Romana K., LjubljanaMateja, tvoji nasveti o zakonitostih življenja, ki sem jih dobila skozi šolanje, so mi veliko pomenili in mi pomagali prebroditi težko obdobje v mojem osebnem življenju, za kar sem ti neizmerno hvaležna.

Brigita R., Celje

Najprej bi se ti rada iz srca zahvalila za res izjemno zakladnico znanja, ki si nam jo predajala, za tvojo izjemno pozitivno naravnanost, ker vedno iščeš dobre, pozitivne stvari. Sama sem pred vpisom v tvojo šolo veliko obiskovala tudi druga izobraževanja, svetovalce in celo vedeževalce, vendar danes vem, da sem odgovore na svoja vprašanja iskala v malce napačni smeri. Prave smernice in odgovore mi je dal šele Djotiš ki ga učiš ti, draga Mateja. Spoznanje da sem svobodno bitje in da imam možnost izbir v življenju so zame nekaj najbolj dragocenega. S pomočjo Djotiša in IzaQ metode sem spremenila marsikateri pogled na življenje in dobila veliko odgovorov in smernic za naprej. Djotiš daje dragoceno orodje in pokaže pot. Res sem navdušena nad njim in z veseljem uporabljam osvojeno znanje tudi pri svojem terapevtskem delu in se veselim vedno novih spoznanj.
Nadica Lukman, Jabow terapevtka, Ljubljana

Pred dvema letoma, ko sem se vpisala v tvojo šolo, nisem imela pojma o Djotišu, še nikoli nisem slišala zanj...sem pa nekaj mesecev prej začela z delom na sebi, z zavedanjem oziroma z zavestjo, da je čas, da spremenim razmišljanje in se odprem novim spoznanjem....pač, ko sem brskala po spletu, sem naletela na tvojo stran, predvsem me je privlačil tvoj pogled na življenje, poslušala sem posnetke v nekaj oddajah, kjer si gostovala...in  rekla sem si..to je to... ter sledila prvi misli, ki se mi je pojavila in se intuitivno vpisala v tvojo šolo... 

Kaj menim danes?

Djotiš je svetloba, ampak ta svetloba je pravzaprav življenje..,ki ga ne želimo preživeti v temi, strahu,zmedenosti in nerazumevanju...Življenje želimo živeti v upanju, radosti, spreminjanju na bolje, premagovanju ovir....in se zraven smejati...ja, ko sem se naučila, da je zame bolje stopiti en korak nazaj in dva naprej..haha...sem to dobesedno storila...

V življenju štejejo izkušnje..In učiti se od tebe, je zame odlična izkušnja. Hvala!

Damjana T., Celje


Pozdravljena Mateja.
V meni je sedaj več svetlobe, v mojih mislih je več pozitivne naravnanosti. Tudi pred šolo djotiša sem se zavedala nekaterih stvari v mojem življenju. Vendar je dejstvo, da mi je študij djotiša pokazal, kako na svoje življenje pogledati z drugega zornega kota. Osvetlil mi je področja, kjer sem dobra, kjer so moje kvalitete, (včasih sem imela občutek, da jih nimam), in osvetlil mi je tudi področja, kjer lahko in imam možnost nekaj spremeniti. Smatram, da je bila to ena boljših odločitev v mojem življenju, Menim, da poznavanje tega zemljevida življenja, torej djotiša, olajša življenje. To ne pomeni, da je vse narejeno samo od sebe, se pa lažje odločimo za smer. In seveda, kar je za mene vse pomembnejše, in se tega še učim, postanemo lahko kreatorji svojega življenja, če upoštevamo še nekatere zakone, ki veljajo v življenju. Vesela sem, da me je tvoje uvodno predavanje tistega lepega dne pripeljalo do trenutka, ko sem si rekla, to je to. Zelo sem ti hvaležna, da si kot predavateljica in učiteljica tudi človek, ki ti je bilo mar za nas, in si potrpežljivo odgovarjala na vsa naša vprašanja in nam znanje poizkušala predati na vsakemu od nas razumljiv način.
Z veseljem pričakujem vsako predavanje v smislu izpopolnjevanja.....😉
Lepo te pozdravljam, Karmen K. Ljubljana

Spoznanja, ki jih omogoča poznavanje Djotiša, lahko označim z  besedo: OSUPLJIVA. Ko  s pomočjo Mateje, kot izjemne predavateljice in zakladnice znanja s področja Vedskih znanosti, teden za tednom spoznavaš nova dejstva in okoliščine; ko dobesedno koplješ in odkrivaš nove in nove čarobne zakonitosti življenja, osupneš nad presenetljivo preprostostjo. V zvezdah je zapisano vse. Življenjske zakonitosti je potrebno samo ozavestiti in se jih veseliti, prepričanja, ki ničemur ne služijo, pa spremeniti oz. opustiti. Učenje Djotiša v okviru Inštituta IzaQ je prijetno, sproščeno in zabavno. Gradivo prebiraš oz. poslušaš ko imaš čas, vaje, ki potekajo enkrat mesečno, pa predstavljajo prav prijetno sprostitev in zabavno druženje z ostalimi učenci, predvsem pa omogočajo razjasnitev vseh dvomov in eventualnih napačnih sklepanj, ki se pojavijo tekom obravnave posameznih vsebin. Študij priporočam vsem, ki so zvedavi, odprti za novosti in jih ni strah soočenja samih s seboj.
Lorena G., Ljubljana   

 Zdravo Mateja,

moji vtisi in doživljanje djotiša je bilo FENOMENALNO. V šoli djotiša sem spoznala, da je naše življenje odvisno samo od nas samih in našega odziva na situacije. Sicer sem se tega že zavedala prej, nisem pa razumela kako to izgleda v praksi, djotiš to jasno pove. Mateja, si čudovita oseba z ogromno potrpežljivosti, modrih nasvetov in ljudem daješ neprecenljivo znanje, ki ponuja rešitve in bi  ga po mojem mnenju moral vsak spoznati. Sigurno bo djotiš ostal v mojem življenju in ga bom kar najbolj možno izkoristila, da pomagam sebi in ostalim. Najlepša hvala za vso tvojo podporo, trud in energijo, ki jo vlagaš v nas. Hvala!

Vanja Z.,Ljubljana


Draga Mateja.
Ko sem vstopila v svet djotiša, so dobile moje predstave o življenju nove dimenzije. Nikoli si nisem mislila, da je to vedenje tako odrešujoče in tolažilno, ko preživljaš obdobje, ki ga do takrat nisem znala niti dobro definirati, kaj šele razumeti. Samo dogajalo se je in lahko bi samo čakala, kdaj bo minilo. Ko zdaj gledam nazaj vso to pot, ki smo jo prehodili z mojimi sošolkami in sošolci, je vse videti precej preprosto.
In kar je najbolj dragoceno, na tej poti ni več prostora za sodbe in kritike. Življenje lahko samo opazuješ in začenjaš razumeti, zakaj se okoli tebe dogaja to, kar se dogaja. Ko sam začneš živeti to resnico, postaneš "izložba" za ljudi okoli sebe. Moj namen je izpolnjen, ko pomagam z besedo in s svojo zgodbo nekomu, ki se znajde v podobni zgodbi, kot je bila moja.
Zato hvala, draga Mateja, za vodenje po tej poti. Zaradi vseh zakladov, ki smo jih odkrili in jih še bomo, je za mene ta pot razumevanja življenja in zakonov življenja, pot k svetlobi.
Renata Ambrožič, Gorje

Zadovoljna sem, da sem se odločila za študij pri Mateji Kunc. Kar nekaj časa sem se odločala, katerega od študijev - ponudnikov naj izberem in po tehtnem premisleku mi je bil Matejin pristop in njena modrost najbližje. Sedaj po zaključenem šolanju vem, da sem se odločila pravilno.

Jasmina B., Ljubljana


Draga Mateja,
ob zaključku lahko iskreno rečem, da je bila odločitev, da se vpišem v Šolo Djotiša ena imed najboljših do sedaj in v življenjski situaciji, ko bi se brez vsega znanja in vedenja, ki si ga delila z nami, najverjetneje počutila povsem izgubljeno. Ni besed, s katerimi bi se ti lahko zahvalila za vse. Res si sonce in odkar sta se najini poti prekrižali, je tudi moja življenjska pot veliko bolj jasna in svetla, razumevanje življenja pa povsem drugačno. Sedaj razumem, da življenje ni nepredvidljiva uganka, temveč nasprotno, da je zelo predvidljivo in da smo mi sami tisti, ki imamo škarje in platno v svojih rokah.
Res se ti najlepše zahvaljujem, ker povsem nesebično deliš svoje znanje in nam pomagaš, da vsak na  svojem zemljevidu življenja, na katerem je nešteto poti, izbere tisto, ki ga napolni z notranjim mirom in mu življenje obarva z vsemi barvami mavrice. Boljše učiteljice in mentorice si ne bi mogla želeti.
Petra K.,Ljubljana

K djotiš svetovalcu po navadi ne prideš, ko ti gre vse gladko v življenju. Lahko pa se s tem znanjem seznaniš, ker te vleče v to smer. Tako sem tudi sama prišla do teh dragocenih spoznanj o življenju. Mateja, naša gurujka, potrpežljivo in s sočutjem si nam pripovedovala  o zakonih življenja. Spočetka smo te čudno gledali in dvomili o tvojih besedah. Ko smo jih osvojili s srcem, dvomov ni več. Ljubezen pozdravi vse tegobe tega sveta. Naša naloga je, da živimo pošteno in radostno, ljubimo vse, in služimo vsem.
Zdenka P., Notranje Gorice

Zdravo, Mateja,
še enkrat tisočkrat hvala za vse kar si nam dala v teh dveh letih. Med čakanjem na izpit smo se zunaj pogovarjali, koliko znanja smo dobili od tebe, koliko orodij za "ukrepanje" v različnih življenjskih situacijah, kako prizemljene in uporabne nasvete, kako širok pogled na življenje in  koliko novih in zanimivih poznanstev...to je resnično neprecenljivo. Sama sem se po izpitu peljala k osemdeset letni babici, ker sem želela z njo deliti svoje veselje in tisto, kar sem se naučila skozi djotiš. Na koncu obiska mi je rekla, da je neizmerno uživala v vsem, kar sem ji povedala o filozofiji življenja, življenjskih ciklih, porajanju in minevanju. Vem, da bo nekega dne pomirjena zaspala za vedno in vem, da bom takrat pomirjena tudi jaz, pravzaprav sem že zdaj. Od tebe sem dobila zavedanje, kdo sem in zakaj sem tu, izboljšala sem samopodobo, svoje odzive na situacije in kar je največ: vem, da lahko dosežem tudi tisto, za kar sem nekoč mislila, da ni v mojih rokah - danes vem, da je vse la v mojih rokah. Se že veselim tvoje knjige in 5. modula. Vem, da si boš naredila lepo poletje, nam si ga zagotovo, ne samo poletje, življenje.
Hvala ti še enkrat. Neprecenljiva si.
Barbara D., Maribor

Življenje je preprosto, samo spremeniti moraš pogled oz. "zamenjati očala". Besede, ki so mi bile, do spoznavanja Djotiša po metodi Izaq,  samo teorija.  V moje življenje  si stopila že pred desetletjem z branjem nekega intervjuja (ne spomnim se več kje in kdaj) ter s svojimi motivacijskimi pismi, na katera sem bila naročena. Besede, zapisane v njih, so se skladale z mojimi pogledi na življenje in prepričanji, ki pa jih nisem znala v celoti "spraviti v življenje".  Z vedno globljim odkrivanjem sebe preko Djotiša pa sem začela tudi to udejanjati,  spreminjati svoj vsakdan in s tem svoje življenje.
Mateja hvala ti za predajanje vsega znanja in vedenja, ki si ga pridobila skozi leta različnih vrst študija in  svojo dolgoletno prakso. Vse dobro ti  želim, 
Darja B, Žirovnica

Skozi življenje sem hodila bolj po trnovi poti, kot ne. Velikokrat sem se spraševala, v čem je smisel, zakaj je tako, ali res ne more biti drugače. Odgovore sem iskala v knjigah. Veliko sem jih prebrala, ampak pravega odgovora nisem našla - takšnega, da bi razumela zakaj. Šele ko sem srečala tebe, Mateja in preko tebe spoznala Djotiš, starodavno vedo vedske civilizacije, sem spoznala, da je življenje lahko lepo,harmonično,veselo in enostavno.Da samo spremeniš pogled in spremeniš vse . To je čudovito znanje, ki ga ti podajaš s srcem in dušo . Draga Mateja ,iskrena ti hvala .
Milka C., Ljubljana

Sem se že hotela posloviti, pa ti imam povedati še nekaj.
Za tvoja predavanja gre. Za seminar, pa tudi za šolo. In za gradivo. Ali kakšno od knjig, ki si jih priporočila. Med poslušanjem ali branjem se mi čedalje pogosteje zgodi, da mi začnejo teči solze. Prav IZ. Iz notranjosti. Težko bi jim dala ime, ne znam povedati, kaj občutim. Srečo, olajšanje, dotik tega, kar nas učiš, z nečim, kar je v meni. Kot bi znanje ne prihajalo od zunaj, pač pa hodim ponj vase... Ne znam povedati drugače. Tudi pri pisanju in gledališču občutim podobno, a veliko manj intenzivno.
Draga moja Učiteljica in (Pre)Buditeljica ... Ne znam povedati, kako zelo sem ti hvaležna.
Mojca S., Gornji grad

Pozdravljena, Mateja.
Moram poudariti, da sem se mogoče izmed vseh udeležencev ravno jaz najbolj veselila začetka in da mi je to ogromno pomenilo. Da sem presenetila samo sebe.  Našla sem moč, da sem uspešno hodila po poti. Ker o cilju na začetku sploh nisem razmišljala. Po dolgih letih sem nekaj počela zaradi veselja in ne obveznosti.
Ljudje se za Djotiš odločamo iz različnih razlogov. Sama sem se iz želje, pravzaprav nuje, da bi lažje razumela življenje in našla še kanček veselja. To je bila moja terapija. Gnalo me je ogromno hrepenenje, da lahko spremenim svoj pogled na življenje. Še danes kar težko verjamem, da sem naredila prvi korak. Astrologija me je že od nekdaj privlačila. Vedno sem si potiho mislila, da je to področje, ki bi ga rada raziskala. Nekoč. Seveda pa nikoli nisem razmišljala o Djotišu, saj niti nisem vedela, da obstaja. Bilo je kar nekaj razlogov, zaradi katerih bi lahko obupala. Vendar je bila sila, ki me je vlekla, močnejša. Nekako sem premagala strah. Čutila sem, da je nujna sprememba.
Na prvem mestu pa je bilo zagotovo odločilno že predhodno obiskovanje seminarja Izaq, ki me je zelo pritegnil. Ob tem sem tudi spoznala tvoj način dela in zgled zadovoljnega človeka. Pomembna mi je bila tvoja širina znanja ter spoštovanje tudi drugače mislečih.
Tekom dveh let sem se srečevala z nemalo vprašanji, ki sem jim iskala odgovore. Včasih kakšnih dejstev nisem mogla sprejeti, drugič jih nisem razumela. Nabralo se je veliko snovi, moje pomnjenje pa je bilo počasno. Vedno sem pa z lahkoto poslušala predavanja, ker so zelo tekoča, poslušljiva, prav tako zapiski. In to mi je zelo veliko pomenilo. Prav tako sem ugotovila, da ima študij na daljavo svoje prednosti, ker lahko prilagajaš sprotno delo glede na trenutne situacije.
Zelo pa sem se veselila mesečnih srečanj v živo. Velikokrat sem imela občutek, da je tema namenjena prav meni. Čeprav se z vprašanji nisem nikoli izpostavljala, sem vedno dobila vse odgovore. Včasih sem šla domov vsa v zraku.
Nove informacije so tako zapolnjevale moj um, da ni imel več časa za premlevanje in iskanje vsakodnevnih problemov.
Srečanj pa sem se veselila tudi zaradi skupine, s katero smo postali zelo povezani. Prišli smo z različnimi hotenji, pričakovanji, cilji, iz različnih krajev, različnih strok, s svojimi pogledi in razmišljanji. V užitek mi je bilo druženje med odmori, ko so se odpirale različne teme in dileme. Spoznala sem čudovite ljudi. Mislim, da bomo ostali povezani.
Najbolj mi bodo ostala v spominu življenjska vodila, ki so pravzaprav univerzalna. Zelo sem vesela, da sem naredila izpit in se bom tako lahko še naprej udeleževala srečanj. Razmišljam, kako naprej. Mogoče sem šele sedaj začela razmišljati o cilju oziroma o nadaljnji poti.
To je le nekaj mojih občutkov. Zapisala sem jih, ker bi rada, da veš, kako se me je študij dotaknil. Napisala pa sem tudi zaradi sebe, da vem, da se me je nekaj dotaknilo.
Hvala!

Tanja Z., Medvode

Še sedaj se spomnim najinih prvih skupnih besed. Bilo jih je ravno prav, toliko, da sem se odločila, da postanem tvoja slušateljica. Djotiš je v moje življenje vstopil čisto tiho, a me močno pritegnil. Sedaj razumem in vem zakaj. Po pogovoru s teboj ni bilo več dvoma o tem, kaj želim. Dve leti skupnega druženja s teboj, dragimi sošolkami in sošolci sta minili kot bi mignil. Mateja, zlata si, siješ, izžarevaš srečo, veselje, krasna učiteljica in vodnica si. Tvoje vedno spodbudne in optimistične besede, nasveti, iskrice v očeh in nasmeh na obrazu, mi bodo vedno ostali v spominu. Hvaležna sem, da mi je dano, da si postala del mojega življenja in prek tebe spoznala resnično vrednost Djotiša. Hvaležna, da sem v platno svojega življenja vtkala nitko s tvojim imenom in imeni vseh sošolk in sošolcev. Hvaležna tudi zase, da bom lahko pridobljeno znanje delila naprej in ga uporabljala za širjenje svetlobe.

Suzana A., Škofije

 

V široki paleti takšnih in drugačnih svetovanj, izobraževanj in poučevanj se je težko odločiti, kaj izbrati oz. komu zaupati, da ti bo podal kvalitetno znanje, ki temelji na dejstvih ter uporabnih vrednostih  in ni le trend novodobnih gurujev. Ko sem se odločala za študij dyotiša, priznam, da sem bila na začetku precej skeptična. Vendar je bila moja radovednost in želja po tovrstnem znanju večja od pomislekov. In danes mi ni žal. Naučila sem se uporabljati orodje, ki ga noben univerzitetni študij iz naslova psiholoških smeri ne pozna. Orodje, s katerim lahko prepoznam osnovni psihološki profil osebe in to je odlična podlaga za kvaliteten pristop do stranke, ki se je v določenem trenutku znašla v situaciji, ko potrebuje nasvet terapevta. Utemeljen, realen in učinkovit nasvet.
Mateja, bila si odlična predavateljica, s širokim znanjem in razumevanjem tega, kar govoriš. Imaš tisto, kar »loči zrno od plevela«. Znanje dyotiša po metodi IzaQ bom z veseljem uporabljala v praksi.
Simona M.,Ljubljana

Na poti osebne rasti in duhovnosti sem že kar nekaj časa, saj me je pomembna izkušnja v življenju (bolezen) pripeljala do tega, da pogledam na življenje iz drugačne perspektive. Za mano je že veliko seminarjev, delavnic, izobraževanj, vendar je Djotish tisto, kar sem ves čas iskala. To je orodje, ki da konkretne odgovore, predvsem pa možnost izbire in ustvarjanja svoje prihodnosti. To se mi zdi nekaj čarobnega. Pravi recept za življenje.
Dvoletni študij z Matejo je minil, kot bi mignil. Naša druženja so bila vsakič neprecenljiva. Njene besede sem požirala kot božanski nektar. Moje življenje se je v teh dveh letih zelo spremenilo. Najbolj se je spremenil moj pogled na partnerski odnos in odnose nasploh. Začela sem se zavedati svojega telesa, zato sem zanj začela zelo lepo skrbeti in to se vidi tudi navzven. Neizmerno sem hvaležna za to krasno orodje, predvsem pa za Matejino srčnost.
Mateja, hvala iz srca.
Sandra M., Koper

Mateja, pozdravljena.
Rada bi se Ti še enkrat zahvalila za vse znanje, ki si nam ga predala na zelo korekten in profesionalen način.
V teh dneh počasi zbiram vse vtise preteklih let in ne morem dojeti, da je šolanja konec.
Skozi predavanja je Djotiš počasi osvetljeval moja globoka hrepenenja in želje, ki sem jih imela za sanje in zdaj vem, da je to moja resničnost in dolžnost, da jih zaživim.
Djotiš je resnično luč, ki človeku osvetli njegovo življenje in njegovo pot. 
Polonca R., Rečica ob Savinji

Moje prvo srečane z Matejo je bilo pred leti, ko o Jyotishu še nisem ne slišal, še manj razmišljal. Do srečanja me je pripeljalo moje zavedanje, da moram v življenju na veliko področjih nekaj spremeniti, ker očitno stvari ne delujejo kot uigran orkester, kot bi sam želel.
Na srečanju sem dobil bistvene odgovore kaj moram spremeniti in dobil sem »navodila za življenje«. To mi ni bilo dovolj, želel sem osvojiti znanje, da bom v celoti obvladoval življenje in to je bil prvi cilj, da sem se vpisal v šolo Jyotisha. Iz predavanja v predavanje so se tančice razkrivale in s tem so rastle tudi moje želje in cilji. Iz modula v modul je dozorevala ideja, da pridobljeno znanje uporabim v svojem poslovnem življenju, ki ni povezano z Vedsko filozofijo. Pridobljeno znanje s pridom izkoriščam pri poslovnih pogajanjih, pri delu z različnimi tipi ljudi. Povem vam, Deluje! Pred kratkim je v meni dozorela misel, da to svoje znanje lahko pomaga tudi drugim in zato sem se odločil, da drugim pomagam, kot je pred leti pomagala Mateja meni, da sem se sestavil v celovito osebo in da razumem življenje.Hvala Mateja.
Boris M., Koper

Na poti iskanja sem srečala tebe Mateja in Djotiš z metodo IzaQ . Znanje, ki ga izjemno spretno podajaš, opremiš s primeri iz življenja. Najpomembnejše pa je, da povedano deluje, saj  je preverjeno v praksi. Uživala sem prav na vseh tvojih predavanjih, dobila odgovore na mnoga vprašanja in preprosto dojela.  Hvala ti. 
Jožica B., Ljubljana

V veliko veselje mi je, da sem se odločila za študij Djotiša in tako spremenila poglede na svoje življenje. Ponovno sem dobila veliko samozaupanja v sebe, da le sem na pravi poti in da so moje odločitve prave. Razumevanje življenja je kar naenkrat dobilo drugačen smisel. Dobila sem potrditev, da smo resnično sami tisti, ki kreiramo svoje življenje in tako svojo pot. Mateja hvala ti za to prelepo izkušnjo in takšnega guruja, kot si. Srečna, ker sem se vpisala v tvojo šolo študija Djotiša, saj mi je prinesla neizmerno izkušnjo in veliko več, kot sem pričakovala.
Helena L., Novo mesto

Draga Mateja, hvala, hvala, hvala za vso svetlobo, ki si jo meni in mojim dragim sošolcem prinesla skozi predavanja. Djotiš me je nekako našel in pripeljal do tebe, kjer sem prejela ogromno znanja, čeprav se moja dejanska pot šele dobro začenja. Iz dneva v dan ga vpeljujem v življenje in moram reči, da mi je v veliko pomoč. Moja želja je, da to svetlobo ponesem naprej v svet, saj jo potrebujejo tudi drugi.
Hvala za vse in se vidimo v petem modulu.
Mateja D., Vrhnika

Draga učiteljica Djotiša.
Zelo sem ti hvaležen za dano znanje, ker zdaj drugače gledam na življenje. Ko sem ga z novim znanjem analiziral za nazaj, sem ga dosti bolje razumel. Spoznal sem, da sploh ni bilo slabo. Znanja v šoli sem dobil res veliko in z veseljem ga bom še poglabljal.
Še enkrat hvala,
Lojz Š., Ljubljana


Draga Mateja,
hvala ti za dve čudoviti leti. Zelo si mi pomagala, da sem spremenila pogled na življenje.
Nataša L., Tolmin


Draga Mateja,
Najprej ti lepa hvala, da sem te imela priložnost spoznati in biti ena od študentk djotiša. Še pred dobrima dvema letoma sploh nisem vedela, kaj pomeni beseda djotiš, kaj šele, da bi kaj takega sama proučevala. Djotiš je vstopil v moje življenje nenadno, nenapovedano, povsem slučajno. Odločilen je bil intervju s tabo v Auri, ob katerem me je prešinilo, da je pa to nekaj, kar me je v življenju zanimalo, odkar sem začela o sebi razmišljati bolj poglobljeno. In pa seveda osebni pogovor  s teboj. V teh dveh letih - ki pa sta minili res prehitro - mi je djotiš in seveda naša srečanja - zelo obogatil in tudi polepšal življenje. Veliko sem se naučila, predvsem pa po poglabljanju v to dragoceno starodavno modrost drugače vidim sebe, ljudi okoli sebe in nasploh življenje - djotiš mi je razširil vedenje, ki je morda že bilo v meni, ampak se je le-to utrdilo in poglobilo. Zagotovo sem zdaj bogatejša za spoznanje, da lahko vplivam na življenje z drugačnim, pozitvnim pogledom in da, če sem neskromna,  lahko s svojim drobnim prispevkom nekaj dodam k temu, da bi se svet spreminjal na bolje.
Tilka K., Ruše

Pogled v nočno nebo in kako sem sama povezana z vsem tem, mi je od malega predstavljalo nekaj skrivnostnega. Nisem si znala razložiti, ostala pa je privlačnost. Za Djotiš sem slišala pred leti in odločila sem se, da se vpišem v Matejino šolo. Popolni neznanki, Mateja in globine Djotiša. Vesela sem, da sem si dala to priložnost, ker mi je Djotiš v veliko pomoč pri razumevanju/ dojemanju sebe. Predvsem mi je postala skrivnost jasna: dogajamo se precej preprosto, če že ne zelo. Nobena situacija, v kateri se ne počutimo dobro, ni določena, da taka za vedno tudi ostane. Ustvarjamo svoje življenje. Mateja nas je postopno pripeljala do zelo koristnega znanja o življenju Na tem mestu se ti Mateja še enkrat za to zahvaljujem. Za deljenje tvojih izkušenj, pripravljenost in praktičnost. Priporočam šolo Djotiša vsem, ki iščejo nekaj, kar bi jim pomagalo iz dneva v dan. Ali iz radovednosti. Ali zato, ker so od nekdaj sanjali o zvezdah in planetih.

Jerneja K., Kranj      

Ne znam se zahvaliti za vso tvojo podporo, predvsem da si me spodbujala. Če je " hvala" prava mera zahvale ne vem, vem pa da ti bom vedno hvaležna.
Upam, da veš koliko ljudem prinašaš sožitje v življenje. Hvala Ti za vse!
Ivana J., Murska Sobota

Ko sem bila leta 2014 prvič pri Mateji, mi je povedala, da se mi lahko življenje zelo spremeni in izboljša že do leta 2017. Seveda s spremembo odnosa do življenja. To je bilo takrat zame upanje, ker sem se sesedala pod težo problemov. Odločila sem se za šolo Djotiša. Zdaj po dveh letih, pa je zame to vedenje.Vem, da bom 2017 najbolj srečna in zadovoljna gospa. S širjenjem znanja in vedno večjim razumevanjem življenja, se je začelo vse spreminajati na boljše. Vse je vedno bolj enostavno,kakršno življenje tudi zares je. Pridobila sem ogromno znanja in spoznala krasne gospe. Naša druženja so bila zanimiva in zabavna. Udeležila sem se tudi Seminarja IzaQ - kjer je razložena najboljša teorija o življenju enostavna, praktična in učinkovita, kakršna je tudi Mateja ☺, ki vse to znanje posreduje z veliko predanosti in modrosti. In eno najlepših daril zame, svojima sinovoma lahko vsak dan dajem zgled, da je življenje lepo in da se da rešiti čisto vsako težavo. Čudovita izkušnja, neizmerno sem hvaležna sebi, Mateji in Ganešu, ki me vodi na vseh poteh. Res, komaj že čakam peti modul.
Marjeta P., Ribnica

Draga Mateja,

v nekem trenutku svojega življenja sem začutila grozno utrujenost, pomanjkanje časa, zmedo v glavi... in kot sem sama sebe poznala, sem vedela, da je nekaj hudo narobe. V iskanju odgovora mi je življenje na pot poslalo članek o Djotišu. Ker še nikoli prej nisem slišala zanj, mi je iskanje podatkov o njem prineslo tebe, Mateja.
Na tem mestu bi se ti rada iskreno zahvalila, da si mi na razumljiv način povedala, zakaj sem se "znašla" v taki situaciji in mi podala neprecenljiva znanja o zakonih življenja - tako na svetovanju, kot potem v šoli Djotiša. Oboje je neprecenljiva naložba za življenje, ker sem prepričana, da se mi s tem znanjem ne bo nikoli več zgodilo, da bi se v neki situaciji "znašla", ampak bom vedno vedela, zakaj sem tam, kjer sem. Še enkrat ti hvala Mateja,
Renata P., Slovenj gradec

Zahvaljujem se  vesolju, da sem spoznala tebe in Djotiš. Sedaj razumem in poskušam pomagati moji družini. Pa še to: na tvojih predavanjih je ogromno pozitivne energije, ki jo vsi tako potrebujemo. Ostani taka kot si.
Zvezdana K., Maribor


Šola djotiša Mateje Kunc ni samo spoznavanje djotiša, ampak veliko več. Je drugačen pogled na življenje in svet. Sama sem se za šolanje odločila, ko sem bila pod velikim stresom in razočaranji in sem verjela, da mora obstajati za to razlaga. Ker želim biti samozadostna, sem se odločila za študij djotiša, da bom tako lahko sama sebi pomagala. Skozi študij sem spoznavala samo sebe, Mateja pa mi je s predavanji odkrivala nove možnosti med katerimi lahko izbiram. Naučila me je tudi, zakaj je vsaka situacija za nekaj dobra, za kar sem ji zelo hvaležna. Veliko ljudi pravi, da bi bili radi kot Louise Hay, jaz pa pravim, da bi bila rada kot Mateja Kunc.
Nina H., ljubljana

Draga Mateja,

predno sem začela s študijem Djotiša, sem tri leta študirala Ajurvedo, spoznala pa sem se tudi z Jogo in Vastujem. Zato sem mislila, da bo dovolj krajši tečaj Djotiša, toliko da spoznam njegove osnove. V mislih sem imela tvoj prvi modul, prvih šestnajst predavanj. Osnov si nas res naučila zelo hitro. Večkrat si nam rekla, da bomo z osnovami dobili obrtniško znanje Djotiša, ti pa bi nam rada pomagala, da bi postali mojstri na tem področju. Namesto prvotnih šestnajst predavanj sem ostala do konca. Štiriinšestdeset predavanj, odlični primeri iz prakse in predvsem tvoja življenjska filozofija - vse to mi je dalo nov, drugačen, bolj stvaren pogled na vse, kar sem se prej učila o podobnih znanjih. Nikoli nisem obžalovala svoje odločitve, da ne glede na prejšnja znanja, dodatni dve leti  posvetim samo Djotišu. Zdaj šele razumem, kaj si nam hotela povedati, ko si nas opominjala, da je res najprej potrebno poznati tehniko Djotiša, zares koristno pa ga bomo lahko uporabljali šele, ko ga bomo znali združiti s pravim razumevanjem življenja. O tem govoriš v svojem pristopu IzaQ in to je tista tvoja dodana vrednost k študiju Djotiša, ki jo vsem zainteresiranim za študij res toplo priporočam. Ker ne živim v Sloveniji, mi je program študija na daljavo omogočil, da sem brez težav sledila posnetkom tvojih predavanj, čeprav se nismo srečevali osebno. Iskrena hvala za vse, kar si mi dala.
Erika T., Munchen

Draga Mateja,
dobri dve leti sta minili, odkar sva se prvič srečali na svetovanju. K tebi sem prišla v obdobju, ko si človek po pomembni prelomnici v življenju začne zastavljati vprašanja, kako je živel, kako ga je izpolnjevalo tisto, kar je počel in kako živeti naprej. Čeprav mi Djotiš ni bil popolna neznanka, moram priznati, da sem se v tvoji interpretaciji moje natalne karte tako prepoznala, da me je popolnoma prevzel. Navdušena nad vsem, kar nam  ponuja, sem se odločila za študij Djotiša.
Z velikim veseljem sem prihajala na naša srečanja in z občudovanjem poslušala tvoje podajanje znanja o Djotišu  in o univerzalnih zakonih življenja skozi mojstrske interpretacije kart. Spoznala sem čudovite sošolke, se učila ob izkušnjah drugih in bila vedno znova fascinirana nad tem, kako se življenjske zgodbe posameznika odražajo skozi natalno karto.
Ko se danes ozrem nazaj, sem ponosna  na osvojeno znanje ter vesela sprememb, ki jih je  Djotiš  že prinesel v moje življenje.
S hvaležnostjo, Duška H.

Draga Mateja,
hvala za dvoletno popotovanje od starih vedskih modrosti v sodobno življenje. Djotiš me je začaral že po uvodnem predavanju :), zato sem se iz tedna v teden veselila novega posnetka. Kmalu sem spoznala, da je Djotiš mnogo več, kot (le) astrologija. Preko predavanj, ki si jih obogatila z izkušnjami in neprecenljivim znanjem ter s tvojim stvarnim pogledom na življenje si nam razkrivala zakonitosti življenja, plast za plastjo. In mene si tako navdušila, da sem te poslušala tudi  na Seminarju IzaQ, kjer so ti univerzalni zakoni življenja še posebej povezani s konkretnimi življenjskimi situacijami. Hvala za prijetna in zanimiva druženja v živo. Se že veselim prihodnjih srečanj v 5. modulu!  Djotiš je res svetloba. Mirjam Z.R., Ljubljana


Živjo Mateja,
Zadnji dve leti sta minili res hitro.. Šolanje djotiša je sicer končano, ampak zdi se mi da se uporaba v praksi šele dobro začenja:) Skozi šolanje smo pridobili ogromno znanja, tvojih modrih nasvetov in razlag, kako na karto sploh gledati in nenazadnje dragocenih napotkov kako djotiš uporabljati v praksi in ves čas ohranjati širok pogled na življenje v skladu z večnimi duhovnimi zakoni.
Za študij sem se odločila iz želje po novem znanju, ki bi zadostilo tudi moji potrebi po duhovni dimenziji in osebnostni rasti. Lahko rečem, da je djotiš v okviru tvoje šole izpolnil moja pričakovanja in v moje življenje prinesel več zadovoljstva in radosti.
 Rada bi pohvalila tudi tvoje navdušujoče podajanje znanja in umetnost interpretacije kart, ki smo jih delali na vajah, ter tvojo sposobnost osvetliti še tako težko situacijo, v kateri se nekdo nahaja. Si res prava motivatorka!
Hvala za vse in se upam še kaj vidimo v petem modulu.
Pri tvojem delu v šoli in s strankami ti želim še veliko uspeha:)
Katja M., Ljubljana

V šolo Diotiša sem se vpisala, ker mi je bila beseda Diotiš preprosto lepa. Sedaj, ko sem šolo zaključila, vem, da se temu reče "poslušati se in slediti sebi". Pomeni zaupanje vase in v svoj tretji del, ki je nam neviden in nepoznan. Vse to mi je bilo pred šolanjem tuje, neznano. Ko mi je Mateja v šoli vse to s svojo srčnostjo razložila  in me seznanila s čudovitim orodjem - naših planetov, hiš in astroloških znamenj, sem lahko vse to tudi razumela. Sedaj vem, razumem in živim v zavedanju, da radost privlači še več radosti, da razumevanje sebe in drugih prinaša priložnosti in odpira vsa vrata v našem življenju, da stvari preprosto so in da je od nas odvisno kako bomo na njih pogledali, da tisto čemur posvečamo pozornost vedno raste. Sprejela sem se in začela sem se imeti zares rada. Diotiš pomeni svetloba. Moje priporočilo je: "Napolnite se s svetlobo. Res je vredno." Alison J., Koper

Draga Mateja,
Zelo sem hvaležna za znanje in modrosti, ki si jih v šoli Djotiša delila z nami. Pred Djotišem sem prebrala na desetine knjig o osebni rasti in psihologiji, obiskala razne delavnice in energetske treninge… Šele djotiš mi je dal razumevanje same sebe, mojih nabližjih in dogodkov v mojem življenju. Najdragocenejše pa je, da sem spoznala, da smo resnično sami kreatorji svojega življenja. Poti so sicer znane in zapisane, vendar se lahko sami odločamo po katerih bomo hodili. Kot mlada mamica menim, da je Djotiš odlično orodje tudi za razumevanje naših otrok, kaj je njihovo poslanstvo tukaj, kaj nam kažejo in predvsem kako se lahko mi razvijamo ob njih. Vsekakor bo Djotiš ostal del moje življenjske poti in komaj čakam nova predavanja :-) Barbara G., Šentjur

Djotiš, Vedska astrologija, je izjemen način poznavanja in razumevanja odnosov, vseh in vsakršnih. Razkriva nam naravne zakonitosti, ki delujejo v snovnem in nesnovnem svetu, po katerih deluje vse stvarstvo. S tem znanjem so dogodki našega bivanja in v naravi predvidljivi in obvladljivi. S pomočjo Djotiša lahko ocenimo kvaliteto in področje odklona od naravnega ravnovesja, ki je vedno posledica našega bolj ali manj preteklega delovanja, karme. Naše stanje osvetli in nam brez izjeme vedno ponudi ugodne rešitve k vzpostavljanju novega ravnovesja, seveda, če le želimo slediti.
Matejino podajanje vedenja je izjemno. Ta študij je polno razširil moje razumevanje najprej sebe, takoj za tem pa značajev in odnosov, med ljudmi, živalmi in v naravi ter me naučil to znanje uporabiti za vzpostavljanje večje harmonije v meni in med nami. Natalija R., Ljubljana

Djotiš.  Zame neznana beseda, ki mi je na pot prišla z obredno  knjigo Veličastni Saturn. Takoj po odkritju sem se vpisala v Matejino šolo, brez premisleka in brez posvetovanja z družino. Preprosto sem začutila: to je to, kar išče in potrebuje moja duša. Poleg svetlobe sta mi  Djotiš in Ganeševe mantre  prinesle  tudi neizmerno radost in občutek sreče, občutek, kot da sem prišla domov. Tega se z besedami ne da opisati, to moraš preprosto doživeti.  Djotiš te poveže s tvojo dušo, s tvojim izvorom, z enostjo. Prebudi se zavedanje vsega do sedaj neodkritega v tebi  in ti nudi neizmerne možnosti za kvalitetno in radostno življenje.
Mateja, hvala ti , da si. Velika oseba s še večjim srcem, ki nas učiš veliko več, kot samo Djotiš. In hvala vsem potem in ljudem na poti, ki so me nezavedno pripeljali v tvojo učilnico. Sedaj vem, tako se je moralo zgoditi.
Milena K., Velenje

Draga Mateja,
predavanja v tvoji šoli Djotiša so bila zame moj priročnik za življenje. Djotiš sem spoznavala že prej, pri drugih učiteljih in v drugih šolah. Od vsakega sem nekaj dobila, vendar ne tisto, kar sem najbolj iskala. Želela sem razumeti, zakaj se mi dogajajo stvari, zaradi katerih trpim in si jih nisem zaslužila. K tebi me je pripeljala tvoja osebna zgodba, ki sem jo prebrala na tvoji spletni strani. Tudi jaz verjamem v svobodno voljo, zato me mistične razlage niso mogle prepričati. Iskala sem orodje, ki bi mi pomagalo odkriti, kako lahko danes lepo živim, ne pa, kako bi se morala žrtvovati, da bi bilo naslednje življenje lažje. Pri tebi sem dobila, kar sem iskala. Tvoje izjemno razumevanje življenja in njegovih zakonov in tvoj pristop, ko si nam govorila, da znanje, s katerim si ne moremo pomagati tukaj in zdaj, nima prave vrednosti, je tudi meni končno odprlo oči. Hvala ti za neprecenljivo pomoč. Pri tebi najbolj občudujem, kako si se znala poglobiti v tisočletja staro znanje, razumeti njegovo sporočilo in nam ga približati skozi naše vsakodnevne življenjske situacije. Brez tega bi zame  ostal bolj črka na papirju, brez prave uporabne vrednosti, saj ga ne bi znala razumeti in koristno uporabiti. Hvala ti tudi za peti modul in možnost, da se lahko srečujemo tudi po zaključku uradnih dveh let študija. Učenja in razumevanja znanja, kot je Djotiš, res ne moreš prehitevati - zahteva dovolj časa, da se informacije lahko vsedejo. Danes razumem, zakaj si nam vedno govorila, da rabimo dve leti poglobljenega učenja, da bi spoznali, da je Djotiš ljubezen in študij za vse življenje. Dve leti s tabo in Djotišem je bilo zame obdobje moje osebne preobrazbe. Vedno ti bom hvaležna zanj.
Tina S., Maribor

Tudi če se z djotišem nikoli ne bom ukvarjala več kot za potrebe svoje družine, se počutim, da sem se pri tebi opremila za življenje. Pri tebi sem slišala vse tisto, kar mi nikoli niso naglas povedali. Tako, da si kot moja mama :). Nina H., Ljubljana

Pozdravljena, draga Mateja. Moj vtis letošnjega šolskega leta je zelo dragocen na vseh nivojih. Toliko dopolnitev že pridobljenemu znanju, a kar je zame najpomembnejše, razumevanja tega z vidika vsakdanjega življenja. Brez Djotiša mi je enostavno prazen dan. Tudi vsa tvoja predavanja v spomladanskem delu, posebej predavanje o Darmi, je izraz tvojega globokega razumevanja življenja tukaj in zdaj. In vedno pomislim nate, koliko znanja in nesebičnega razdajanja, razumevanja in zaupanja v življenje nam z vsakim predavanjem posreduješ. Si velik učitelj, a hkrati kot oseba zelo topla in polna razumevanja. Srečna sem, da sem del te pozitivne druščine, katera se iz leta v leto povečuje.  Še enkrat hvala za vse znanje, ki nam ga posreduješ in z njim bogatiš nas svet.
Vesna K., Koper

Moja odločitev za študij Djotiša je prišla ravno ob pravem času-takrat sem že vedela, da ne po naključju, zato sem se kar precej intuitivno podala v to novo izkušnjo. Vseskozi me je privlačilo vse v zvezi z duhovnostjo, odkrivanjem življenja v njegove globine - predvsem razumevanje življenja- zakaj je tako in ne drugače...Iz vseh knjig, ki sem jih prebrala, sem sestavljala mozaik življenja, a nisem uspela sestaviti celote. Pred študijem Djotiša se še nisem srečala z astrologijo.To me je spodbudilo, ker sem spoznala, da sem dobila priložnost, da mi znanje poda učitelj in ne samo knjige. Mateja tvoje znanje, ki nam ga predajaš je res veliko, predvsem pa si kot naša učiteljica res izjemna. Sprejemaš nas in res čutim, da si iskreno želiš, da spoznamo vse prednosti in vso veličino Djotiša. Ravno preko Djotiša sem spoznala, da lahko razumem samo sebe, predvsem pa moje življenje - dogodke v njem. Prav s tem razumevanjem sem v sebi pomirila marsikatero misel, ki mi ni bila všeč. Lažje sem sprejela dogodke, ki so se mi že zgodili, še lažje pa mi je, ker vem, kako naprej. Vem, zakaj se tako odzivam na situacije - to so moje misli in moja prepričanja. Preko Djotiša sem odkrila, kaj vse zmorem in da se lahko lažje soočim z novimi izkušnjami v življenju. Predvsem brez strahu!
Hvala Mateja, da si pripravljena to modrost deliti z nami. Prepričana sem, da bi vsak moral vsaj enkrat v življenju imeti priliko učiti se od učitelja, kot si ti. Osvetlila si mojo pot. Hvala ti! Maja M., Ljubljana

Učenje Djotiša pomeni raziskovanje življenjskih zakonov; modrosti in globokih resnic. Poznavanje zakonov vodi k razumevanju in lažjemu sprejemanju delovanja sveta in posameznikov. Predvsem pa je Djotiš dobro orodje za odkrivanje sebe in zelo pripomore pri osebni rasti.
Gradivo študija je izčrpno in lepo sistematično podano. Posebno težo pri študiju na daljavo dodajo tudi sobotne vaje, kjer se na danih primerih in v dobri družbi »eksperimentira« s pridobljenim znanjem. Seveda pa se pod vodstvom Mateje in njenim širokim znanjem izve in osvetli še marsikaj zanimivega in predvsem uporabnega. Hvala za ti dve leti! Vsem raziskovalcem življenjskih modrosti in resnic študij Djotiša močno priporočam.
Anja B., Dutovlje

Djotiš, kot si nam ga predavala, razumem kot življenjsko filozofijo oz. resnico. Predavala si z največjo predanostjo, potrpežljivostjo ter v vsaki situaciji videla pozitivno rešitev. Osebno vidim največji smisel djotiša  v tem, da imam sama uvid v to, kakšno obdobje prihaja in ga kar najbolje izkoristim za dejavnosti, ki bodo takrat v skladu z menoj. Poleg tega sem na predavanjih spoznala tudi nov krog ljudi, ki imajo podobna zanimanja in se z veseljem udeležujem nadaljevalnih mesečnih srečanj.
Vanja A., Ljubljana

S študijem vedske astrologije Djotiš kupimo nepovratno vozovnico za vlak, ki nas pelje do najglobljih spoznanj  življenja samega. S pomočjo djotiša pridemo veliko hitreje kot izkustveno do odgovorov na tri najpomembnejša vprašanja, ki so: kdo sem, od kod prihajam in kam grem. Na osnovi teh odgovorov, ki jih odkrijemo, je naša vloga na odru življenja izpolnjena. Študij Djotiš-a toplo priporočam vsem, ki se podajate na pot samouresničitve ter ozaveščenega življenja.
Mateja B., Planina pri Sevnici

Z astrologijo sem se prvič srečala že v osnovni šoli. Vedno me je zanimalo, kaj se dogaja » tam zgoraj«. Ko sem dobila priložnost, da se učim Djotiš vedske astrologije v Matejini šoli, sem jo pograbila z obema rokama. Dve leti učenja sta hitro minili, polni prijetnega druženja, smeha in podpore v vsakodnevnih vzponih in padcih. Najlepše sporočilo Djotiša zame pa je bilo, da je vsak sam kreator svojega življenja in da vedno obstaja rešitev. Hvala Mateja, sošolke in sošolec, za ti dve leti. Veselim se novih izzivov in naših ponovnih srečanj.
Martina R., Ljubljana

Draga Mateja!
Za učenje Djotiša sem se odločila s točno določenim namenom, da si preusmerim misli, ob nenadni, neozdravljivi diagnozi ter statistični prognozi 3 do 4 mesece življenja. In res, tako sem "padla notri" da je od tega že dobro leto in zaključujem drugi modul. Ob vsakem predvajanju posameznega predavanja se mi odpirajo nova znanja, nove dimenzije dojemanja uma, nova prepričanja in vedno znova se potrjujejo naravne zakonitosti, ki so tako preproste in nadvse logične.
Iz srca sem ti hvaležna razlage smisla življenja ter priporočila, da je Djotiš to kar iščem; res je Djotiš zdravilo za bolno telo, ki osvobaja um ter podira vzorce, zakoreninjene nekje globoko v nas samih. Želim ti veliko, veliko uspehov. Majda M., Ljubljana  

Djotiš sem našla, ko ga sploh nisem iskala, vendar ravno v času, ko sem potrebovala novo upanje. Z njim sem našla tudi tebe, Mateja, ki si me že ob prvem srečanju prepričala s svojo profesionalnostjo, znanjem in človeško toplino. Tvoja "sled", ki si jo  pustila v mojem življenju, je povzročila, da sem se odločila za študij na daljavo, ki mi zelo ustreza, saj lahko študij precej lažje prilagodim ostalim obveznostim.
Mateja, si izvrstna predavateljica, z izjemnimi sposobnostmi enostavnega in razumljivega posredovanja znanja, z  ravno pravšnjim dodatkom osebne note in pogleda. Tvoja energija vzbuja upanje in
prepriča o enostavnosti pri izbiri ustrezne rešitve. Kljub temu, da me Djotiš v svoji širini modrosti še vedno znova preseneča , sedaj zagotovo vem, da v življenju ni naključij. Danes tudi že vem, da je moje izkustvo z Djotišem v bistvu dragoceno darilo, da bom ta življenjski krog lažje razumela in zaradi drugačnega pogleda nanj lepše in bolj kreativno preživela. Hvala. Karmen

Prvič, ko sem prebirala to stran, se mi je zdela kar malo "kičasta" - toliko lepih misli na enem mestu, pa ta Mateja, ki kot Mati skrbi za vse skupaj. Prelepo, da bi bilo res!
Zavedala sem se, da je precejšna redkost, da se nekaj takega, za kar bi človek mislil, da ima v Sloveniji malo zanimanja, poučuje kar v slovenščini. (Za Študij Vedske astrologije lahko odpotujete v Indijo, Delhi ali Benares, potrebna je vozovnica, viza, znanje jezika ...Čas!) Djotiš me je dovolj zanimal, da sem prebrala tudi življenjepis predavateljice in vpisala sem Študij na daljavo! Danes moram potrditi vse zgoraj napisane izjave! Naša srečanja so zelo plodna in zabavna, predavateljica pa je kot mati, ki nas potrpežljivo uči in razlaga - najboljše so razprave (iz 'nedjotiša'), ko prekine snemanje in govori o Življenju in njegovih zakonitostih! Vsa pričakovanja, v zvezi s študijem in več, so se mi izpolnila! Hvala! Breda R., Maribor

Nikoli se nisem prav veliko zanimala za astrologijo, a življenje in življenjske okoliščine so mi na pot prinesle DJOTIŠ. Vendar DJOTIŠ ni samo astrologija, je tudi spoznavanje in  razumevanje samega sebe ter zakonitosti življenja. Všeč mi je, ko Mateja zmeraj znova poudarja in nas opozarja, da nekaj ni samo po sebi dobro ali samo po sebi slabo.
Snov, ki bi lahko bila zelo zapletena, Mateja razlaga jasno in razumljivo, ob tem pa ponudi veliko primerov iz narave in življenja.  Za študij na daljavo sem se odločila, ker sem precej oddaljena od Ljubljane in ker lahko posnetke poslušam takrat, ko imam čas. Zelo so mi všeč tudi naša mesečna srečanja, saj dajejo osebno noto našemu študijo. Simona P. V., Lenart

Vesela sem, da sem se spoznala s študijem Djotiša. Na vsa vprašanja, ki so me dolgo begala in nisem razumela zakaj se mi določene stvari v življenju dogajajo, sem dobila odgovor prav tu, na študiju Djotiša. Zahvaljujem se za to priložnost in seveda zahvaljujem Mateji za njeno perfektno podajanje vsebine in njeno osebno razumevanje. Darja V., Moravče

Astrologija me je že od nekdaj privlačila, z Djotišem pa sem se prvič srečala lansko poletje, ko so znanci iz tujine navdušeno razlagali o novih spoznanjih, ki so jim spremenila pogled na življenje in življenje samo. Njihovo navdušenje je vzbudilo mojo radovednost. Ob prebiranju internetnih strani se mi je takoj odprla Matejina šola Djotiša. Globoko v sebi sem začutila, da Mateja nudi ravno tista znanja, ki sem jih dolgo iskala in si jih želela. Preden sem se odločila za vpis v šolo, sem se z Matejo srečala tudi na osebnem svetovanju, ki je le še potrdilo mojo odločitev. Kljub temu, da živim v Ljubljani, sem se odločila za šolanje na daljavo, ki mi omogoča lažje prilagajanje ostalim obveznostim. Vsak teden se veselim novih, vedno zanimivih predavanj in tudi naših skupnih mesečnih sobot. Vesela sem, da z Matejo Djotiš postaja del mojega vsakdana.   Urša D., Ljubljana

Od nekdaj so me zanimala vprašanja o življenju in smrti, zakaj se hude stvari zgodijo dobrim ljudem, o pravičnem in krivičnem in še in še. Prebrala sem kar nekaj knjig, razmišljala o teh temah, dokler se nisem nekega dne srečala z besedo Djotiš in na spletni strani našla Matejo Kunc, odlično predavateljico in svetovalko. Znanje Djotiša mi omogoča boljše spoznavanje sebe in razumevanje življenja. Zaradi moje narave dela mi šola na daljavo zelo ustreza, ker mi omogoča poslušanje predavanj ob prostem času. Vsekakor zelo priporočam vsem.
Mateja, hvala Ti za vse znanje, ki nam ga z veseljem posreduješ. Jerica Č., Črniče

V šoli djotiša, ki jo vodi Mateja, prepoznavam ogromno zakladnico znanja. Obiskujem šolo na daljavo, kjer skušam slediti tedenskim posnetkom in se z veseljem udeležujem tudi vaj, ki potekajo enkrat mesečno. Srečanja v živo in naši razgovori mi še dodatno osvetlujejo moja vprašanja, poglede, prepričanja, misli,...
Prepoznavam, da se mi odpirajo novi (drugačni) pogledi na stvari in dogodke, ki se dogajajo v življenju. Djotiš ti osvetli možnost izbire. Doživljam, da širim in izpolnjujem sebe in to si želim še nadgrajevati tudi v prihodnje.
Mateja svoje delo opravlja z veliko srčnosti, modrosti in spoštovanja do vedskega znanja in vedno znova me njene besede kar kličejo v tej svoji navdahnjenosti.
Odločitev za srečanje s študijem djotiša, je bila zame popolna izbira! Nadja V., Ljubljana

Sem študentka drugega modula šole djotiš. Za študij sem se odločila iz gole radovednosti, vendar me je djotiš popolnoma očaral. Še danes ne morem verjeti, da obstaja to znanje, da je bilo to stalno tu nekje blizu, jaz pa sploh nisem vedela zanj. Djotiš bi moral poznati vsak, saj je tista začimba v življenju, ki mu da pravo vrednost. Čeprav me do konca študija čakata še dva modula, se mi zdi, da sem se že ogromno naučila, vem pa, da bom svoje znanje djotiša do konca še okrepila. Predavateljica Mateja nam je vsem v veliko pomoč. Ker je študij dokaj zahteven, se vprašanja kar vrstijo....  Mateja pa nam nanje potrpežjivo in mirno odgovarja. Vsak petek, ko dobim novo predavanje, me preplavi posebno vznemirjenje. Z vsakim poglavjem se zdi, da sem pridobila še več.. Božansko! Lidija K.K., Murska Sobota

Študij Djotiša je zame zelo dragocen, saj gre za kompleksen pristop k učenju o življenju, ki ne le, da spodbuja k razmišljanju zakaj se nekaj dogaja tako kot se, ampak dejansko tudi ponuja uvide in odgovore na nekatera vprašanja. Vedno znova opominja, da smo izhodišče vsega mi sami, temelj sprememb, ki si jih želimo, pa leži v pozitivni naravnanosti in mnenju, ki ga o imamo o sebi.
Zdi se enostavno, pa ni… Vendar, ker vsak teden prejmemo zanimivo učno snov v obliki zvočnega posnetka in tudi pisno, imam vedno znova spodbudo, da na določeno oviro ali težavo pogledam drugače – kot na nekaj kar je premostljivo ali pa celo predstavlja novo priložnost. Učiteljica Mateja je v razlagi zelo temeljita, natančna in skrbna, njen pristop pa je veder in vzbuja optimizem. Na naša vprašanja odgovarja sproti, snov pa še dodatno poglobimo in »povadimo« na vajah, ki potekajo enkrat na mesec. Te predstavljajo dodano vrednost k programu zaradi neposredne komunikacije z ljudmi, ki imajo zelo različna življenja, poklice in poglede na življenje. Njihove izkušnje in razmišljanja skušamo umestiti in razložiti skozi Vedsko astrologijo Djotiš in se tako počasi (samo)spoznavamo in nadgrajujemo znanje, ki se te osebno dotakne in postopno spreminja – če to želiš in dopustiš.   Alenka K., Ljubljana

Draga Mateja, še vedno sem "lačna" tvojega znanja o življenju. Poslušala sem te dve leti, vsak četrtek. Danes lahko rečem, da zahvaljujoč tebi in Djotišu na svoje življenje gledam zelo drugače, pozitivno, brez strahu. Ker se ne obsojam več, tudi drugih ne sodim, s tem pa sem se osvobodila marsičesa. Neskončno sem ti hvaležna za vse, kar sem se naučila.
Lidija D., Logatec

Draga Mateja,
najlepša hvala za posredovano, za odlična predavanja in prijetno družbo na vajah! 2011 je bilo zame posebno že zaradi srečanja z djotišem. Bojana S., Murska Sobota
 

Veliko stvari v življenju me zanima, najbolj pa Življenje samo. Sem človek, ki se hitro navduši za neko stvar, sploh če pričakujem, da mi bo "to" pojasnilo od kje, kako, zakaj, s kakšnim namenom,...vprašanja s katerimi se prej ali slej sreča vsak, ampak vedno znova sem ugotovila, da imam kup argumentov, ki so me odvrnili od načrtovanega. Dokler nisem srečala Mateje in "njenega" Djotiša. Takrat pa sem spoznala, da v svojem življenju nočem več samo opazovati, ampak aktivno sodelovati in sprejeti zanj tudi odgovornost. Končala sem 1. modul študija na daljavo in ne samo, da je ni stvari, ki bi ji lahko oporekala, odpirajo se mi poti in razkrivajo stvari za katere lahko rečem: tako neverjetno pa vendar tako enostavno, logično in smiselno se vse odvija, samo VEDETI moramo. In ko enkrat vemo, potem lahko ukrepamo. Srečanje z Djotišem in predavateljico Matejo ter njeno energijo, je pečat, ki ti pusti sledi za vse življenje.
Irma O., Kranj

Vsem toplo priporočam učenje Djotiša, posebno na daljavo. ENKRATNO, te povsem prevzame, preplavi...nič več ni isto kot je bilo. Nov svet, novi pogledi, ki te osupnejo in očarajo. Počutim se kot čebula, ki se lupi plast za plastjo, z upanjem, da pridem do svojega jedra. Predavanja so zanimiva, uživam, ko jih poslušam. Mateja ima ogromno znanja, ki nam ga odlično posreduje. Mene je povsem prevzela njena misel: Vse se spremeni, če spremeniš pogled na vse. Lahko rečem, da je bila prijava na ta tečaj Djotiša ena najboljših odločitev v mojem življenju. Nikoli ni prepozno, da zaplavaš v nov svet.
Nataša J., Ljubljana

Sem slušateljica študija na daljavo. Iskreno rečeno, mi tak način študija zelo ustreza, iz več razlogov. Snov, ki nam jo predavaš preko glasovnih posnetkov, je izredno skoncentrirana in zelo obširna. Zelo mi je všeč, ker snov oplemenitiš še z raznimi zgodbami, ki se nas dotaknejo na prav poseben način. Primerjalno gledano pa so ta predavanja učinkovita prav zaradi tega, ker jih lahko poslušaš kadar hočeš in kolikorkrat hočeš. Izredno korekten pa je tudi tvoj odnos do nas slušateljev, ker dobimo vsa posneta predavanja v trajno last. Za plačilo šolnine dobimo resnično tisto, kar plačamo in še več. Snov lahko  uporabljamo večkrat, na razpolago pa si nam tudi ti, ko te potrebujemo.

Vedska astrologija Djotiš se me je dotaknila na prav poseben način. Ne morem trditi, da se mi je zaradi vedske astrologije Djotiš spremenilo življenje, lahko pa trdim, da se mi je razširil pogled nanj .

Skratka, že na prvem modulu smo dobili tako veliko, da že znamo slediti astrologiji in jo tudi uporabljati, kar pa je najpomembnejše. Razumemo jo!

Ne smem pa pozabiti dejstva, da lahko človek da le toliko kolikor ima, in zate, Mateja, sem prepričana, da imaš še veliko in boš to svoje znanje in poglede na Djotiš  z veseljem delila z nami na takšen način tudi v bodoče .

Veselim se novih predavanj!

Breda Dobnik, Celje

Uživam ob učenju djotiša. Preko njega spoznavam, zakaj se mi nekaj dogaja. Učenje djotiša mi kaže, kako naj svoje talente izpolnim v polni meri. To je šola razumevanja sebe in drugih naših sopotnikov v življenju.
Študij na daljavo mi zelo ustreza. Kadarkoli hočem, (v torek ali petek) se vsedem za računalnik in poslušam predavanja. Če kaj ne razumem, poslušam še enkrat. Mateja nam z obilico znanja na prijazen in razumljiv način podaja snov. Mateja, hvala ti.
Mojca O., Kranj

Srečna sem in hvaležna Mateji, da sem našla Djotiš in s tem priložnost, da se seznanim in naučim stare vedske modrosti o življenju in razumevanju univerzalnih življenskih zakonitosti. Nekako se premakneš v drugo smer, v kateri srce postane bolj ljubeče, sočutno in razumevajoče. Za vse to se imam zahvaliti naši Mateji, ki tako predano skrbi, da vsak teden dobimo zvočne posnetke predavanja. Ob poslušanju dobiš občutek, da si z njo v istem prostoru, ker snov predava  tako spontano, prisrčno in razumsko, ter te vzpodbudno pripelje do pravilnega razumevanja. Tudi srečanja, ki so enkrat mesečno, so prepojena s pozitivno enegijo in dajejo potrditev znanju, ki ga pridobivaš. Hvala ti, Mateja, da nas tako potrpežljivo vodiš k znanju in razumevanju Djotiša.
Vesna K.,Koper

Prvič sem se z Vedsko astrologijo Djotiš srečala že pred leti, čisto slučajno (pa nič ni slučajno,to zdaj vem, je bilo že z namenom), ko sem bila v stanju globoke preobrazbe, ko sem imela občutek podiranja poznanega sveta - kriza. Kraj in način, kako sem se s tem znanjem srečala, sta bila zame znamenji, da se nekoč, ko bom imela priložnost,v to modrost tudi poglobim. Dobila sem torej priložnost študija na daljavo (HVALA MATEJA). Način kako študij poteka mi izredno odgovarja: zvočni posnetki, zapisano besedilo in še praktično delo 1-krat mesečno na srečanjih.Sem tudi človek, ki želim z drugačnih zornih kotov slišati, prebrati in doživeti snov.Lahko rečem, da mi je Djotiš kot edini pošten partner oz.sopotnik v življenju, ki mi lahko potrdi moja intuitivna zaznavanja, razjasni mi vrašanja o moji preteklosti in mi da smernice za sedanjost.Tudi srečanja s skupino,ki potekajo 1-krat mesečno, se mi zdi veličastna ideja, ker postane skupina prepojena z modrostjo, svetlobo, znanjem o Djotišu. Mateja pa snov podaja izredno veličastno, živo, z modrostjo in svetlobo prepojeno. Druženje in študij Djotiša mi daje občutek domačnosti in hkrati občutek veličastnosti. Zdaj razumem zakaj so se mi stvari v življenju tako dogajale, zakaj sem jih tako doživljala in jih še doživljam. Hvala Mateja, da si nam dala možnost za tako obliko študija. Jaz sem ti zelo hvaležna, da lahko tako uskladim vse obveznosti in se ob tem tudi poglabljam v študij Djotiša.
Sonja H.,Kočevje

O Vedski astrologiji nisem imela predznanja, nanjo sem preko interneta naletela čisto slučajno.V šolo Djotiša sem se vpisala, ker sem v svojem življenju želela spoznati še kaj novega. Rednih predavanj se ne bi mogla udeleževati, Djotiš pa mi je omogočil študij na daljavo. V teh začetnih mesecih so me podatki čisto preplavili, vendar pa me je tematika tako pritegnila, da o tem precej razmišljam, predvsem pa opažam, da na marsikateri dogodek odreagiram drugače. K temu, da v študiju tako uživam, veliko pripomore tudi predavateljica Mateja. Njeno izredno poglobljeno znanje ji omogoča, da nam ga podaja preprosto, razumljivo, zanimivo, potrpežljivo (saj jo velikokrat sprašujemo eno in isto stvar). Kar pa me še najbolj pritegne je to, da v vsakem njenem podajanju snovi čutim toliko pozitivne energije, da me kar potegne za seboj. Vesela sem, da na tak način spoznavam življenjske modrosti, ki mi že in mi še bodo pomagale pri razumevanju sebe in drugih.
Marjeta V., Ljubljana

Astrologija me zanima že več kot 15 let. Seveda sem najprej spoznavala zahodno astrologijo, saj je pri nas bolj razširjena. Ko sem slisala za Djotis, me je Google "pripeljal" do Mateje Kunc in njene šole djotiša. Za študij na daljavo sem se odločila zato, ker mi omogoča, da predavanja poslušam takrat, ko imam čas in ko nisem utrujena. Dodatna prednost študija na daljavo je v tem, da lahko predavanja poslušam večkrat, kar pri rednem študiju ni mogoče. Vsak mesec se že vnaprej veselim tiste sobote, ko imamo vaje s praktičnimi primeri "v živo". Djotiš je zelo spremenil/izboljšal kvaliteto mojega življenja, zato si želim, da bom s pridobljenim znanjem djotiša v Matejini šoli na daljavo lahko kmalu pomagala tudi drugim.
Breda T., Ljubljana

Kljub začetnim dvomom sem se kmalu prepričala, da je študij Djotiša na daljavo zelo praktičen, saj mi ni treba vsak teden na dolgo pot do Ljubljane, poleg tega pa si sama določam urnik poslušanja predavanj. Mateja nam ob posnetkih posreduje tudi povzetek snovi v pisni obliki ter izčrpne odgovore na naša vprašanja. Djotiš je res dragoceno znanje, hvaležna sem, da je stopil v moje življenje.
Barbara C., Postojna                                                                                                                     


Ko sem se prvič srečala z besedo DJOTIŠ sem se vprašala:Kaj je to ? 
Danes, po prvem semestru, vem da je to življenje samo. Djotiš mi ponuja odgovore na vsa vprašanja  ki so me mučila toliko let. V  moje življenje je prinesel radost, mir in ljubezen. Zato sem neizmerno hvaležna  vesolju, da je to vedenje vstopilo v moje življenje in seveda Mateji, ki je, mimogrede, odlična predavateljica in ob enem zelo topla in prijazna oseba. Toplo priporočam vsem, ki želijo izvedeti odgovore na vprašanja: kdo sem; kaj sem; zakaj sem tu, kjer sem; kam grem in še veliko, veliko več.
Irena Ž. Jesenice

Zakaj študij Djotiša na daljavo?
Ker prihajam s štajerskega konca, mi je študij Djotiša na daljavo velika prednost. Zelo mi je bilo všeč, da dobivamo domov, po e-mailu, enkrat tedensko pisno in zvočno gradivo, ki ga lahko predelujem kadarkoli želim in celo po večkrat. Mesečno srečanje pa mi je v veliko veselje, saj v živo predebatiramo osvojeno snov in vadimo na primerih. Takšen način študija mi pušča dovolj časa tudi za študij drugih stvari.
Jasmina E., Maribor

Pri učenju zelo uživam in ne vem , če sem že kdaj v življenju tako uživala v učenju in se ob enem počutila tako srečno in zadovoljno, zato sem res hvaležna Vesolju, da je Djotiš postal del mojega življenja, zahvaljujem pa se tudi vam , ki mi to znanje podajate na tako prijazen in lep način.
Irena Ž., Kranj

Nič se v življenju ne zgodi brez razloga. Tudi to ne, da zdaj prebirate tele vrstice. Z veseljem lahko napišem, da se je moje življenje in mišljenje precej spremenilo po tem, ko sem "našla" djotiš in Matejo... Vsi poznamo tisto oguljeno in slišano "Ko je učenec pripravljen.........." Zase lahko trdim, da sem presrečna, da nisem bila naglušna,  da sem poslušala svoje srce....le-to edino pozna vse odgovore. Pot na katero sem stopila ne pelje vedno naravnost:so vzpetine, pa po klancu navzdol, dolgi ovinki.....Vesela sem, da bom to pot prehodila s fantastično predavateljico Matejo in djotišem.
Vsem poklicanim priporočam šolo djotiša!!!!!!!!!!!!
Marjana R.

Zelo sem srečna, da sem se vpisala v šolo djotiša. Z vsakim predavanjem se mi razodevajo spoznanja in odgovori, ki sem jih že dolgo iskala o tem, kdo sem, zakaj sem tukaj, kakšen je namen moje poti in kaj mi sporočajo situacije, ki se mi dogajajo v življenju. V djotišu sem prepoznala globoke modrosti o življenju, ki jih lahko zelo koristno uporabim v svojem vsakdanjem življenju. Pri tem pa me še posebej navdihujejo tvoja predavanja, saj nam znanja posreduješ z veliko mero modrosti, zavedanja in srčnosti.
S hvaležnostjo,
Andreja O.


Djotiš, skrivnostna beseda, ki v sebi skriva velikansko moč in razsežnost.
Od nekdaj me privlačita globoka indijska modrost ter filozofija, zapisana v Vedah. Imela sem srečo, da sem se jima lahko približala tudi na licu mesta, v Indiji. Zdi se, da je bilo samo vprašanje časa, kdaj me bosta znova poiskali doma v Sloveniji.
Ko sem na spletnih straneh Pozitivk odkrila Matejino Šolo djotiša, ni bilo kančka dvoma več. Vpisala sem se in se svojim šestim križem v brk z veseljem pridružila mladi, dinamični, izjemno bistri in radostni skupini kolegov.
Odtlej me djotiš spremlja, lahko rečem, kar dan in noč. Od srečanja do srečanja so lekcije bolj fascinantne in izpolnjujoče. Tudi obsežna količina novih podatkov in sanskrtskih izrazov se na koncu, kljub začetnim dvomom, ali  jih bom kdaj sploh uspela osvojiti, vedno zelo metodično sestavi in poveže med seboj - kot bi iz lego kock počasi, počasi skupaj gradili čudovito palačo. Na prijazen, dopadljiv in izjemno strokoven način sem, tako kot seveda tudi vsi moji ostali študijski kolegi, vedno deležna Matejinih razumljivih razlag in tudi osebnih odgovorov.
In je, kot bi me k novim, širnim dimenzijam znanja in vedenja starih vedskih modrecev vse bolj in bolj vlekel neviden magnet. Komaj že čakam na naše naslednje druženje!
Carmela C.K.

Nisem pričakovala, da me bo djotiš tako prevzel. Temu v največji meri pripomore izjemno modra in srčna učiteljica Mateja. Snov podaja na zelo razumljiv in zanimiv način. Zna popolnoma pritegniti vso mojo pozornost.
Djotiš mi je vsekakor prinesel še mnogo več svetlobe v življenje. Hvala ti, Mateja!
Majda Z.B.

Odkar študiram djotiš se počutim prerojeno. Vem, da je to ena najboljših odločitev v mojem življenju.
Simona V.


Šola Djotiša je prišla v moje življenje iznenada. Kar pomeni v pravem času. Za mano je sedem intenzivnih predavanj, kjer spoznavam orodja in poti, kako priti do odgovorov, ki si jih vsakdo zastavlja. Kakšen je namen mojega bivanja in zakaj sem takšna kot sem? Predznanja s področja vedske astrologije nimam, a sem zahvaljujoč odlični predavateljici Mateji, začela odkrivati skrivosti vedske astrologije. Velika predanost, vedenje in odgovornost pri podajanju snovi so kvalitete, ki jo še posebej odlikujejo. Kot učenka šole Djotiša sem hvaležna Ganešu, da mi je za vodstvo poslal Matejo. Iskrena hvala obema.
Maša M.


V šolo Djotiša pri Mateji se vozim 100 km na eno stran in vendar vsak četrtek komaj čakam, da pride tista ura. Počutim se, kot da sem v prvem razredu in se vedoželjno učim abecede o sebi. Črka za črko se sestavljajo stare energije planetov, ki skozi znamenja v mojih hišah sestavljajo in pripovedujejo zgodbo o meni, pretekle in celo moje prihodnje izkušnje, ki pa jih s tem vedenjem, kar se mi zdi pa sploh zelo pomembno, oblikujem in izbiram v tem trenutku.
Saša D.J.

Učenje Djotiša mi je v neizmerno veselje, saj ne pojasnuje samo 'slike neba', temveč celotno filozofijo življenja. Razlog zakaj me je šola Djotiša v prvi vrsti pritegnila in me tako navdušuje, pa je zaradi izjemne predavateljice in čudovite osebe, Mateje Kunc, ki nam snov predava zelo razumljivo, tekoče in  tudi v obliki zanimivih zgodbic. Poleg tega nas sproti motivira in bodri, tako da zdaj že verjamem, da bom tudi sama nekoč dobra djotišinji.
Djotiš občutim kot čisto radost.
Mojca S.V.


Priporočam vsakemu. To je šola življenja. Vem, da mi bo v veliko pomoč, ko bom vse osvojila. Moja rdeča nit skozi življenje.
Erika O.


Na šolanje sem se prijavila izključno iz razloga, da bi osvojeno znanje uporabljala sebi v prid, za izboljšanje mojega življenja in svoje osebne rasti, in morebiti tudi pomagala komu od mojih bližnjih.
Ko smo začeli s predavanji si nisem niti predstavljala, da djotiš objema toliko modrosti, da gre v take globine in širine, da se lahko človek počuti res majhen in hkrati ponosen, da se uči tega znanja.
Mateja to znanje, to modrost,  predava na tak način, da se lahko poistovetimo z njim, da ga začutimo in smo motivirani za učenje. Je odlična predavateljica; resnično lepo je videti nekoga, ki obvlada manipulacijo znanj djotiša in uspe napraviti neko zanimivo celoto iz te znanosti, ki je za nas razumljiva. Veseli me pa tudi to, da nas vedno na pozitiven način spodbudi in motivira, resnično nam pomaga pri šolanju, ne le z razumevanjem snovi, temveč tudi pri naših željah in potrebah glede šolanja; ne le na četrtkovih predavanjih, temveč tudi preko celega tedna. Naših četrtkov se pa vedno zelo veselim!
Nives U.

Tu sem z namenom, da bolje spoznam in razumem samo sebe. Na predavanjih, če se izrazim simbolično, se počutim kot čebula, ki jo lupijo, plast za plastjo sem bližje svojemu jedru. Vsako predavanje mi odgovori na nešteto vprašanj, najpomembnejše pa mi je spoznanje, da nobena stvar ni sama po sebi samo dobra ali samo slaba in človek resnično lažje zadiha, ko to razume.
Nuša K.

Ko je učenec pripravljen, pride učitelj in tako sta v moje življenje pravi trenutek stopila Mateja in Djotiš, umetnost ustvarjanja svetlobe. 
Za lažjo pot pa še Ganeš, zavetnik vedske astrologije. 

Učenje djotiša intenzivno odpira vrata moje notranjosti do tistih skrivnosti, katere sem zakopala globoko v sebi, predvsem zato, ker nisem vedela, kako naj jih razrešim in ker tega dela svojega bistva nisem razumela. Zakaj sem enostavno takšna kakršna sem in kako sebe z ljubeznijo sprejmem.

Z vsakim tednom, ob vedno novih spoznanjih doumevam razloge, zakaj so recimo določeni ljudje v mojem življenju, razumevam izkušnje na vseh ravneh in dogodke, takšni kot so bili ali so, ter tako s pomočjo Matejinega razumljivega in nam učencem primernega podajanja snovi ugotavljam, kaj mi je storiti, da bom to prešla in kaj, da se mi lekcije v življenju ne bodo ponavljale.
Po dveh mesecih učenja se preko razumevanja delovanja grah (planetov), rašijev (znamenj) in bhav (astroloških hiš)  spoznanja odpirajo predvsem na osebni ravni in na ravni ožje in širše družine.

Tako spoznavam življenje v svoji pestrosti in barvitosti, kajti djotiš je življenje samo. Pred menoj se razprostira radost teh spoznanj in istočasno ustvarja iskreno veselje do znanja. Ob razumevanju globin življenja mi je vse, kar prinese s seboj, bolj jasno, tako glede preteklosti, kakor prihodnosti, še najbolj pa, kaj mi je storiti ta trenutek. Kot pravi Mateja je znanje, vedenje, najboljša preventiva.

Učenje djotiša mi odkriva, kako naj delujem, da še bolj sprejmem in tudi izpolnim v polni meri  talente in potenciale, ki so mi bili dani. Z notranjim mirom, zaupanjem in brez strahu se učim izražati svojo pravo naravo. Meni se je odprl nov svet.
Seveda se obzorje odpira tudi k drugim ljudem in svetu, kajti tako se učimo in pozicioniramo sebe v družbi in druge v nas.

Mateja je odlična učiteljica, z ogromno znanja, ne samo djotiša, tudi na mnogih drugih področjih,  je krasna, ter topla oseba. Z nami ima veliko potrpljenja in nam odgovori na vsako vprašanje, ki pa jih je ob rastočem znanju vedno več.  Ker razume, da se tako učimo in utrjujemo pridobljeno.  

Šolo djotiša vsem iskalcem toplo priporočam!
Alma M.


Šola djotiša je poleg djotiša vse več, je šola spoznavanja in razumevanja sebe in drugih, sprejemanje sebe, takšno kot sem, odkrivanja in sprejemanja drugih in drugačnih na vseh področjih življenja, opuščanja sodb in moči svobodne volje - na kratko – skrivnosti in lepote življenja.
Mateja zna prepletati starodavno znanje s sporočilnostjo mitov in sodobnih fenomenov, ki so naš vsakdanjik.
Kar sem ugotovila, je to, da se vrednote in cilji v vedskem času in do sedaj niso bistveno spremenili, vsi si želimo v največji meri užiti srečo in sožitje v sobivanju.
Matjana U.

Za nami je dan, ko smo se spomnili na duše, ki so odšle. Veliko jih je odšlo mimo nas, ne da bi se jih zavedali. Z nekaterimi smo čustvovali, čeprav jih nismo niti poznali. Na druge smo bili bolj navezani. Spomnile so nas na minljivost. Nekatere so nam dale milost spomniti se tistega onkraj minljivosti. Kdo je v resnici mrtev in kdo je v resnici živ? Odgovor pride, ko narediš prostor in Mu daš čas. Ko prižgeš svečko zunaj sebe veš, da je to plamen v tebi, ki išče svetlobo med dušami na zemlji, da bi jo skupaj delile tistim, ki jo iščejo. Prinašati svetlobo je pot vedske astrologije, ki sem jo poiskala. Ali pa ona mene..ker je to pot srca, ker je to pot modrosti,.. in nekaj intelekta, ki nam ga pomagaš, Mateja, usmerjati s svojo jasno, izčrpno, sistematično in logično razlago.  
Ana L.

Učenje Djotiša in Matejino poučevanje me je usmerilo v dojemanje Djotiša kot možnost sprememb. Naša prihodnost in preteklost je zapisana v karti, ampak jaz imam svobodno voljo,  da lahko s svojim življenjem naredim tisto kar želim - tisto kar je zapisano mi je v pomoč k boljšemu razumevanju drugih in s tem tudi posledično spozavanju sebe.
Klavdija A.