Šola Djotiša s svetovalno metodo IzaQ je priložnost za vse, ki ste se odločili imeti od življenja največ.

Za jubilejno 15. generacijo smo pripravili prenovljen program, obogaten z dodatnimi tedenskimi vajami v različnih krajih po Sloveniji: v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Kopru in Novi Gorici. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite.


Za vsako težavo obstaja rešitev in vsako obdobje prinaša nove priložnosti. S poznavanjem Djotiša in z razumevanjem življenja, ki vam ga da svetovalna metoda IzaQ, boste znali uresničiti svoje cilje in najti rešitve za svoje težave.


Zakaj je Djotiš tako edinstven?


Predstavljajte si, kako bi bilo, če bi šli na potovanje brez zanesljivih podatkov o poti in cilju, brez zemljevida ali navigacije in brez informacij glede vremena. Danes je za večino nas to skoraj nepredstavljivo. Ker vemo, da so nam vse potrebne informacije kadarkoli na voljo, se z njimi pravočasno opremimo, da bo potovanje čim bolj prijetno, brez nevšečnosti, ki bi nas sicer lahko doletele. Kaj pa, ko gre za naše najpomembnejše potovanje - potovanje skozi lastno življenje? Ali smo tu tudi podprti s potrebnimi informacijami, da bi lahko zanesljivo krmarili v zamišljeni smeri, na načrtovan način, ne pa živeli na slepo, prepuščeni naključjem? Mislim, da ne, kajti sicer v življenju ne bi doživljali toliko negotovosti, razočaranja, stisk in trpljenja. Žalostno pri tem je, da so nam vse potrebne informacije o življenju že davno na voljo, da so vsem dostopne, a si z njimi ne znamo pomagati. Ne uporabljamo jih, ker o njih preprosto premalo vemo. Govorim o življenjskih napotkih, ki jih dobimo z Djotišem -  starodavnim znanjem, a nadvse aktualnim tudi za potrebe današnjega časa. 

 

Kako si lahko z Djotišem pomagamo v življenju?


Podobno kot si na poti pomagamo z navigacijo. Če vemo, kje smo, kam želimo priti in kakšna je pot, ki vodi do tja, nam na cilj ne bo težko priti. Z Djotišem pridobimo tri vrste ključnih informacij, brez katerih je težko izkustveno doživeti, da je življenje lahko preprosto, lepo in v skladu z našo predstavo. S pravimi informacijami smo usklajeni z naravnimi ritmi in lastnim ritmom, zato lahko vse poteka gladko in brez napora. V nasprotnem primeru pa se nam hitro zgodi, da živimo kot bi hodili miže – zaletavamo se v ovire, smo negotovi in v strahu, zato lahko napredujemo le počasi in z veliko truda. Djotiš nam nudi priložnost, da si v življenju zagotovimo notranji nadzor nad situacijami in možnost izbire ter s tem občutek svobode in radosti. Že več kot pet tisoč let nam življenjske modrosti razkriva na preprost, a izjemno celovit  način, skozi simbolne pomene, ki jih pripisuje planetom, njihovemu gibanju in njihovim medsebojnim odnosom.


Zakaj bo poznavanje Djotiša in svetovalne metode IzaQ zelo koristilo tudi vam?


Djotiš je neprecenljive vrednosti, ker z njim dobite:

  1. sliko svoje izhodiščne psihološke naravnanosti,
  2. sliko svoje izhodiščne situacije na vseh pomembnejših področjih življenja in najpomembnejše,
  3. podatek o tem, kdaj se bo najmočneje izrazila katera od vaših karakternih lastnosti ter na katero področje življenja bo imela največji vpliv.  

               Z Djotišem so nam na voljo informacije o naših izhodiščnih karakternih prednostih in slabostih. Vidimo lahko, katera prepričanja in odzive je smiselno spremeniti, še predno zaradi njih zaidemo v težave. Pokaže nam, kakšna je naša samopodoba, kako je z našo samozavestjo in našim nastopom v družbi, kako je naravnan naš um, skozi kakšne oči gledamo na svet okoli sebe, koliko je v nas poguma, ali se znamo učinkovito postaviti zase, kakšen je vpliv drugih na nas in naš občutek za druge, koliko je v nas podjetnosti, kako je z našimi komunikacijskimi sposobnostmi, koliko je v nas optimizma in sposobnosti za rast, kako je z našo vztrajnostjo, koliko odgovornosti prenesemo, kakšne so naše organizacijske sposobnosti, kako močno smo vpeti v posvetno življenje, ali si znamo zagotoviti notranji mir,… O svojem značaju pogosto zmotno razmišljamo kot o danosti, ki smo jo dobili ob rojstvu in nas bo spremljala vse življenje. A to ne drži. Vsi vemo, da z leti skozi izkušnje spreminjamo pogled na stvari in sčasoma na marsikaj gledamo popolnoma drugače kot nekoč. Ko spreminjamo svoje poglede, spreminjamo svoj značaj. Tega procesa ne moremo ustaviti, pač pa je od nas odvisno, ali bomo pustili, da se nam značaj spreminja spontano ali ga bomo spreminjali zavestno. Veliko lažje se bomo zavestno spreminjali, če bomo uporabili Djotiš in izkoristili razpoložljive informacije o svojih izhodiščnih karakternih danostih. 

               Djotiš nam razkriva tudi sliko izhodiščnih situacij na vseh pomembnejših področjih življenja. Življenje ob rojstvu namreč ni nepopisan list, ampak nadaljevanje neskončnega cikličnega procesa, v katerem se prepletajo konkretne življenjske situacije in naši odzivi nanje. Naš današnji odziv je posledica včerajšnje situacije in hkrati vzrok  vsemu, kar bomo doživljali jutri. Z Djotišem nam je na voljo nekakšna matrika zatečenega stanja o tem, katere okoliščine bodo imele največji vpliv na nas, kakšne so izhodiščne možnosti glede imetja, kako je zastavljeno naše življenje, ko gre za vrstnike, mamo, družino, prednike, otroke, šolanje, tekmece, partnerstva, očeta, učitelje, vzornike, kariero, prijatelje, na katerih področjih bomo želeli imeti nadzor in kaj spustiti iz življenja. Povedano drugače: na voljo nam je slika naših izhodiščnih možnosti, da bi jih lažje polno izkoristili oziroma se pravočasno posvetili tistim področjem, kjer bi nas nadaljevanje v utečeni smeri lahko spravilo v težave. 

               In končno: z djotišem dobimo zelo zanesljivo časovnico, ki nam za celotno življenje pokaže, kdaj bo neko področje posebej izpostavljeno in kakšna bo naša izhodiščna naravnanost do tega področja. Tako kot v naravi se tudi v naših  osebnih življenjih v nevidnem ciklu izmenjujejo določena obdobja. Po naravi so si zelo različna, a so hkrati tudi predvidljiva. Z Djotišem lahko za vsako od njih v naprej vemo, kdaj bo prišlo, na katero področje življenja bo najbolj vplivalo, kaj nam bo takrat največ pomenilo in kako bi se zaradi svojih izhodiščnih značajskih potez ob tem lahko počutili. Če poznamo naravo obdobja, ki prihaja v naše življenje, če vemo, kdaj bo prišlo in za kako dolgo, če vemo, da bo naša izkušnja tega obdobja odvisna od naše naravnanosti in če vemo, kako svojo naravnanost in utečene odzive zavestno spremeniti, imamo vse, da lahko lepo živimo. V to sem trdno prepričana.


Djotiš povečuje možnost svobodne izbire!

Od ljudi včasih slišim: "Nočem niti vedeti, kaj me še čaka v življenju. Že tako je dovolj hudo, če pa še v Djotišu ne kaže nič bolje, res raje niti ne vem.« To je približno tako,  kot bi na križišču rekli: «Raje niti ne pogledam na zemljevid, kaj pa, če bom videl, da ne vozim v pravi smeri!« Ravno takrat, ko vse kaže, da nismo na pravi poti, je zemljevid najbolj dragocena pomoč, da se lahko orientiramo in poiščemo pravo smer. Enako je z Djotišem – opremi nas z informacijami, da lahko pravočasno ukrepamo. Življenje ima v vsakem  trenutku neko smer, ki jo je z Djotišem možno predvideti. Kam nas vodi, je odvisno od vsega, kar smo doslej počeli. Tistega, kar se je že zgodilo, ne moremo več spremeniti, lahko pa pomembno vplivamo na prihodnost. Kakšna bo, je zelo odvisno od tega, kako se bomo odzvali v položaju, v katerem smo, in kakšen pomen bomo pripisali situaciji, ki jo doživljamo. Naš zdajšnji odziv bo pomembno oblikoval našo prihodnost. Res je, da so stvari, ki so z rojstvom že določene in jih v tem življenju ne moremo več spremeniti. Določeno je, katero področje življenja bo aktivno v določenem obdobju in kako bomo v izhodišču nanj naravnani. Medtem ko področja in obdobja ne moremo spreminjati, svojo naravnanost lahko. Naravnanost je tisto, kar pri različnih ljudeh ustvarja zelo različne izkušnje na istem področju življenja. Če poskrbimo za svojo naravnanost, poskrbimo za vrsto izkušnje, ki jo bomo doživeli. Izkušnje pa so edino, kar zares šteje v življenju. S poznavanjem Djotiša, sebe in zakonitosti življenja spoznamo, da življenje ni niti pravično niti krivično, ampak nepristransko in predvidljivo. Djotiš nam pomagama, da se iz strahu pred novim in drugačnim ne oklepamo starih poti, ki nas niso vodile k cilju. Strah je namreč čustvo, ki se poraja iz negotovosti. Najbolj učinkovito zdravilo zanj je vedenje, to pa prihaja od Djotiša. 


Komu je šola Djotiša in svetovalne metode IzaQ namenjena?

  • vsem, ki bi radi razumeli sebe, ker ste se odločili, da boste imeli od svojega življenja kar največ;
  • vsem, ki že poznate duhovno teorijo o življenju, potrebujete pa pomoč, da bi jo znali v praksi živeti;
  • vsem, ki kot profesionalni svetovalci, terapevti, zdravitelji ali trenerji delate z ljudmi oziroma si to želite početi.

Šola Djotiša je priložnost za vse, ki želite imeti nadzor in izbiro v življenju. Poznavanje Djotiša pa je tudi izjemna poklicna priložnost. Z intenzivnim programom in sodobnim pristopom se že v dveh letih usposobite za samostojnega Djotiš svetovalca in terapevta. In še nekaj zelo pomembnega: djotiša se lahko nauči čisto vsak, ne glede na izobrazbo ali starost. Vpis v šolo Djotiš z metodo IzaQ je naložba, ki se vam bo bogato povrnila. Pridružite se nam.


Šola Djotiša in svetovalne metode IzaQ je šola za srečno življenje.


Šola Djotiša z metodo IzaQ v izvedbi inštituta IzaQ je hkrati učenje Djotiša in šola za srečno življenje. Znanje, ki ga ponujamo, povezuje starodavno vedsko modrost z dognanji sodobnih ved, ki preučujejo človeka. Na preprost in razumljiv način povezujemo duhovni pogled na življenje, ki temelji na razumevanju njegovih večnih zakonitosti, s spoznanji o vzrokih za naša različna čustvena stanja in odzivanja. Da takšen pogled ustreza dejanskemu dogajanju, so danes začele potrjevati tudi sodobne znanstvene vede. 


Kako poteka šolanje?


Program ima štiri module in traja dve leti. Študij je organiziran na sodoben in fleksibilen način. Vsak petek vam bomo na vaš elektronski naslov posredovali  zvočno posneto predavanje s celovitim pisnim gradivom. V živo se bomo srečevali na predavanjih enkrat na mesec, ob sobotah, od 9. do 14. ure v Ljubljani, dodatno pa še enkrat tedensko, med 18. in 20.30 uro, na vajah, ki bodo organizirane regijsko, bližje vam, predvidoma v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Kopru in Novi Gorici. Sobotna srečanja bom vodila Mateja Kunc, regijska pa moje asistentke. V okviru vsakega modula je torej šestnajst posnetih predavanj s pripadajočo študijsko literaturo, štiri skupna sobotna srečanja v Ljubljani in dvanajst vaj v krajih bližje vam.  Srečanja v živo so namenjena poglobljenemu razumevanju življenja in njegovih zakonitosti, o katerih govori metoda IzaQ ter praktičnim vajam Djotiša na primerih iz življenja študentov, istočasno pa so priložnost za poglobitev snovi in razjasnitev morebitnih vprašanj.

Sobotne vaje potekajo v Ljubljani, v prostorih Biotehničnega izobraževalnega centra, na Ižanski 10, tedenske pa za v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Kopru in Novi Gorici, točna lokacija bo objavljena naknadno.

V šolo Djotiša z metodo IzaQ se lahko prijavite takoj.


Pričetek študija za 15. generacijo

Študij za naslednjo, 15. generacijo študentov se bo pričel septembra 2018. V šolo se lahko External link opens in new tab or windowvpišete kadarkoli do zasedbe prostih mExternal link opens in new tab or windowest.


Višina šolnine:


Šolnina za posamezni modul je 795 €. Prijava je veljavna, ko je vplačana akontacija v višini 195 Eur. Šolnina pokriva zvočne posnetke predavanj, strokovno literaturo, sobotna predavanja v živo in tedenske vaje v različnih krajih po Sloveniji. DDV je vključen v ceno. Ob koncu četrtega modula je organizirana priprava na zaključni izpit. Izpit je sestavljen iz pisnega in ustnega dela. Na pisnem delu se preverja teoretično znanje kandidata. Na ustnem pa kandidat pred tričlansko komisijo interpretira natalno karto. Študentje, ki končajo dveletni program in uspešno opravijo zaključni izpit, pridobijo Diplomo Inštituta IzaQ za program Vedske astrologije Djotiš in metode IzaQ.

Prispevek za pripravo ter organizacijo in izvedbo zaključnega izpita je 95 €.


Informativno srečanje


Pred pričetkom študija bo organizirano brezplačno predavanje o djotišu, zakonitostih življenja in študiju. Predavanje bo v četrtek, 13. septembra 2018, ob 18. uri, v prostorih BIC, na Ižanski 10, v Ljubljani. Toplo vabljeni! Predavala bom Mateja Kunc.


"Draga Mateja,
predavanja v tvoji šoli Djotiša so bila zame moj priročnik za življenje. Djotiš sem spoznavala že prej, pri drugih učiteljih in v drugih šolah. Od vsakega sem nekaj dobila, vendar ne tisto, kar sem najbolj iskala. Želela sem razumeti, zakaj se mi dogajajo stvari, zaradi katerih trpim in si jih nisem zaslužila. K tebi me je pripeljala tvoja osebna zgodba, ki sem jo prebrala na tvoji spletni strani. Tudi jaz verjamem v svobodno voljo, zato me mistične razlage niso mogle prepričati. Iskala sem orodje, ki bi mi pomagalo odkriti, kako lahko danes lepo živim, ne pa, kako bi se morala žrtvovati, da bi bilo naslednje življenje lažje. Pri tebi sem dobila, kar sem iskala. Tvoje izjemno razumevanje življenja in njegovih zakonov in tvoj pristop, ko si nam govorila, da znanje, s katerim si ne moremo pomagati tukaj in zdaj, nima prave vrednosti, je tudi meni končno odprlo oči. Hvala ti za neprecenljivo pomoč." Tina S., Maribor

Preberite si ostala mnenja udeležencev Šole Djotiša v organizaciji Inštituta IzaQ.


100% garancija zadovoljstva!


Program šole smo pripravili z veliko ljubezni in spoštovanja, tako do starodavnega znanja, ki ga želimo prenašati, kot do vas, ki ste pripravljeni investirati svoj čas in denar, da bi lahko bili tudi sami nosilci tega znanja. V svoje delo trdno verjamemo. Hkrati pa razumemo, da se kljub dobri volji in poštenim namenom na obeh straneh, lahko zgodi, da morda študija ne bi mogli ali želeli nadaljevati. Ocenjujemo, da boste po prvem mesecu študija lažje dokončno vedeli, ali ste se pravilno odločili. Če bi si morda premislili, lahko to v okviru prvega meseca študija storite popolnoma brez stroškov za vas. Vplačani znesek vam bomo brez vprašanj vrnili. Če pa bi študij želeli prekiniti kadarkoli kasneje, pa bomo zadržali le sorazmerni del vplačanega zneska glede na predavanja, ki ste jih prejeli, razliko za neizkoriščeni del pa vam bomo vrnili.

Kdaj in kako se lahko prijavite v šolo Djotiša?


Prijavite se lahko s prijavnico, elektronsko na External link opens in new tab or windowmateja.kunc@IzaQ.si ali na GSM: 051/422-444. Vpis je možen takoj, do zasedbe prostih mest. Ob prijavi boste prejeli račun za plačilo akontacije v višini 195 Eur, ki se upošteva pri šolnini prvega modula. Vse module lahko plačate v obrokih do zaključka modula.


»V Matejino šolo  sem se vpisala v trenutku navdiha,  brez premisleka in brez posvetovanja z družino. Preprosto sem začutila: to je to, kar išče in potrebuje moja duša. Djotiš mi je dal neizmerno radost in občutek, kot da sem prišla domov. Tega se z besedami ne da opisati, to moraš preprosto doživeti.  Prebudi se zavedanje vsega do sedaj neodkritega v tebi  in ti nudi neizmerne možnosti za kvalitetno in radostno življenje.Mateja, si velika oseba s še večjim srcem, ki nas učiš veliko več, kot samo Djotiš. In hvala vsem potem in ljudem,  ki so me nezavedno pripeljali v tvojo učilnico." Milena k., Velenje

Preberite si ostala mnenja udeležencev šole.


Muhurta ali izbirna astrologija: Dobro  izbran začetek je vsaj pol uspeha


Vse v življenju ima svoj naravni ritem: so obdobja, ki so za določeno stvar ali aktivnost zelo ugodna in so obdobja, ki zaradi naravnih ritmov za isto stvar ali aktivnost niso ugodna.O tem nas ves čas uči narava s svojimi ritmi. Sredi decembra ne sadimo fižola ali presajamo cvetja. Enostavno vemo, da naravni ritem v tem času naravi narekuje počitek, zato bomo s sajenjem počakali do pomladi. Če na vsak način želimo saditi tudi decembra, moramo rastline dodatno zaščititi in jim z umetnimi pogoji omogočiti rast. Pa kljub temu bo kvaliteta pridelka precej bolj tvegana, kot če bi s sajenjem počakali na primernejši čas.


Ko gre za naše življenje, se naravnih zakonitosti običajno precej manj zavedamo. Vendar tudi tu velja, da bodo stvari  potekale dosti bolj uspešno, z manj stresa, če bosta njihov začetek in čas usklajena z naravnim ritmom, ki takšno aktivnost podpira. Še zlasti, ko gre za odločitve o pomembnih stvareh, kot so: poroka, načrtovanje družine, važne poslovne odločitve, zneskovno večji in pomembnejši nakupi ali prodaje, selitev, začetek gradnje hiše, daljša potovanja, medicinski posegi in terapije, itd. Karkoli počnemo, bo potekalo  bolj gladko, z manj napora in več veselja in bo dalo dosti boljše rezultate, če svoje početje vskladimo z naravnimi ritmi.


V Djotišu za izračunavanje dobrega časovnega obdobja znotraj razpoložljivih okvirov uporabljamo izbirno astrologijo Muhurto. Učenje Muhurte je vključeno v študij Djotiša .


Ste vedeli, da je astrologijo pri svojem delu uporabljal tudi ustanovitelj moderne psihoanalize, Carl G.Jung? Več o tem lahko preberete tu.

Preberite si

podroben opis vsebine posameznega modula in se vpišite v šolo. Vljudno vabljeni.

"Veliko stvari v življenju me zanima, najbolj pa Življenje samo. Sem človek, ki se hitro navduši za neko stvar, sploh če pričakujem, da mi bo "to" pojasnilo od kje, kako, zakaj, s kakšnim namenom,...vprašanja s katerimi se prej ali slej sreča vsak, ampak vedno znova sem ugotovila, da imam kup argumentov, ki so me odvrnili od načrtovanega. Dokler nisem srečala Mateje in "njenega" Djotiša. Takrat pa sem spoznala, da v svojem življenju nočem več samo opazovati, ampak aktivno sodelovati in sprejeti zanj tudi odgovornost. Končala sem 1. modul študija na daljavo in ne samo, da je ni stvari, ki bi ji lahko oporekala, odpirajo se mi poti in razkrivajo stvari za katere lahko rečem: tako neverjetno pa vendar tako enostavno, logično in smiselno se vse odvija, samo VEDETI moramo. In ko enkrat vemo, potem lahko ukrepamo. Srečanje z Djotišem in predavateljico Matejo ter njeno energijo, je pečat, ki ti pusti sledi za vse življenje. Irma O., Kranj".

Preberite si ostala mnenja udeležencev šole.


Še niste prepričani? Morda bo odločitev lažja, če boste na osebnem primeru spoznali, kako Djotiš deluje. V primeru, da se odločite za svetovanje in nato za vpis v šolo, vam bomo polovico zneska svetovanja odšteli od šolnine.

Ganesh, zaščitnik Djotiša

Vas zanima, v čem se Djotiš razlikuje od Zahodne astrologije? Preberite tu